Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürüm Ali Ayvazoğlu ve Yazar Necati Yalçın, Altın Eller Polatlı İçin Üretiyor” atölyesini ziyaret etti. Ziyarette Polatlı Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Başkanı Kadim Koç, bilgilendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Polatlı Belediyesi Ankara Kalkınma Ajansının Desteği ile kadın istihdamında önemli bir adım daha atılarak “Altın Eller Polatlı İçin Üretiyor” Projesi kapsamında Polatlı Konak içerisinde açılan Gümüş, Seramik, Polyester ve Ahşap Atölyelerine ilk ziyaret Ankara’dan oldu. Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürüm Ali Ayvazoğlu ve Yazar Necati Yalçın, “Altın Eller Polatlı İçin Üretiyor” atölyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

KOÇ: VERMİŞ OLDUKLARI DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürüm Ali Ayvazoğlu’nu “Altın Eller Polatlı İçin Üretiyor” atölyesi ziyareti esnasında Polatlı Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Başkanı Kadim Koç karşıladı. Ayyazoğlu’na atölyeyi gezdiren Polatlı Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Başkanı Kadim Koç, “Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürüm Ali Ayvazoğlu ile Ankara Kitaplarının yazarı değerli dost Necati Yalçın, Altın Eller Polatlı İçin Üretiyor projemiz kapsamında kurmuş olduğumuz dört atölyemizi ziyaret ettiler. İlk çekimlerimizi yıllardır turizm projelerimize destek veren ve hep yanımızda olan iki değerli dostla birlikte yapmaktan büyük bir onur duyduk. Kendilerine vermiş oldukları destek için teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.



ALTIN ELLER POLATLI İÇİN ÜRETİYOR

“Altın Eller Polatlı İçin Üretiyor” parolasıyla Polatlı Tarih ve Kültür Araştırma Derneği’nin projesi kapsamında Polatlı Konak içerisinde açılan Gümüş, Seramik, Polyester ve Ahşap Atölyelerinde toplam 40 kadın kursiyerin 150 saat boyunca alacakları eğitimlerle meslek edinmeleri sağlanacak. Ankara Kalkınma Ajansının desteği ile Polatlı Belediyesi ve Polatlı Tarih Kültür Araştırmaları Derneği ortaklığında yürütülecek olan projede kadın kursiyerler alanında uzman eğitmenlerden 15 ay süreyle dört farklı branşta eğitim alacaklar.

KADINLARIN EKONOMİK HAYATLARINA

2023 Yılına kadar devam edecek olan proje neticesinde eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kadınlar uzmanlaştıkları alanlarda kendi iş yerlerini hayata geçirebilecekler. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adım adım ilerleyen Gordion Antik Kenti’ni ve Türk tarihinin dönüm noktası Sakarya Meydan Muharebesi’ni simgeleyen hediyelik eşyaların üretiminin yapılacağı Gümüş, Seramik, Polyester ve Ahşap Atölyeleri ile tarih turizmi alanında Polatlı’da önemli bir eksik daha giderilmiş olacak. Eğitim sürecinde ve sonrasında kadınların hünerli elleriyle Polatlı kendi tarihi sembol ve hediyelik eşyalarını Polatlı Belediyesi tarafından tahsis edilen atölyelerde üretmeye başladı. Kadınlara yönelik istihdamda önemli adımlardan biri olacak anlamlı proje ile kadınların ekonomik hayatlarına da katkı sağlanacak.