Uganda’da başkent Kampala ile Gulu kenti arasındaki otoyolda meydana gelen korkunç trafik kazasında en az 63 kişi hayatını kaybetti. Olay, 00.15 sularında Kitaleba köyü yakınlarında gerçekleşti. Yetkililer, kazada çok sayıda kişinin de yaralandığını ve bazı yaralıların durumunun kritik olduğunu belirtti.

Uganda Kaza

"Çok borcum var" diyen ehliyetsiz gence 39 bin lira ceza!
"Çok borcum var" diyen ehliyetsiz gence 39 bin lira ceza!
İçeriği Görüntüle

SOLLAMA MANEVRASI YAPMAK İSTEDİLER

Uganda polisi, kazanın iki otobüsün önlerindeki araçları sollamaya çalışması sırasında meydana geldiğini açıkladı. Kampala’dan Gulu yönüne giden otobüsün önündeki kamyonu, diğer otobüsün ise bir SUV’yi sollamaya çalıştığı ifade edildi. Polis, “Sollama manevrası yapan iki otobüs kafa kafaya çarpıştı. Sürücülerden biri çarpışmadan kaçınmak için direksiyon kırdı; ancak bu, yakındaki diğer araçların da kontrolden çıkarak takla atmasına ve zincirleme kazaya yol açtı” dedi.

Olay yerine ulaşan sağlık ve kurtarma ekipleri, yaralıları ve hayatını kaybedenlerin cenazelerini Batı Uganda’daki Kiryandongo Hastanesi ile yakın sağlık merkezlerine sevk etti.

Kaynak: İHA