Alınan bilgilere göre, Söke’nin Yenikent Mahallesi İsmet İnönü Caddesi üzerinde sabah saatlerinde iki öğrenci servisi çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle servis araçlarından biri savrularak yan yattı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık, itfaiye ve UMKE ekibi sevk edildi. Devrilen minibüs içerisinde bulunan öğrenciler, ekiplerin yardımıyla araçtan kurtarıldı.
Araçtan çıkan öğrencilerin ilk müdahale ve kontrolleri olay yerinde yapıldı. Bir servis rehber görevlisi ile iki öğrenci hafif şekilde yaralandı. Yaralılar tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.
Kazadan kısa bir süre önce kavşakta bulunan sinyalizasyon sisteminde teknik arızanın olduğu bilgisi alınırken, ekipler, kazayla ilgili inceleme başlattı.