Polatlı Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk toplantısı Mürsel Yıldızkaya Başkanlığı’nda Yeni Belediye Binası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Polatlı Belediye Meclis üyesi İhsan Şıracı, AK Parti ABB Meclisi ve AK Parti Polatlı Belediye Meclis üyesi Zekayi Kaya ve Milliyetçi Hareket Partisi ABB Meclisi ve MHP Polatlı Belediye Meclis üyesi Mehmet Üçöz’ün açıklamalarına cevaben kürsüye geldi.

İHSAN ŞIRACI: HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANI KASASINDA PARA VARKEN KREDİ TALEBİNDE BULUNMAZ

Benim Zekayi Bey’e söyleyeceğim 2 konu var diyerek sözlerine başlayan Şıracı, “Birincisi bütçe fazlası demek kasada bütçe fazlası kadar para var demek değil. Bütçeden ayrılmış ödeneklerin kullanılmadığı anlamına gelir. Hiçbir belediye başkanı kasasında para varken kredi talebinde bulunmaz. İkincisi, ‘Biz Polatlı'nın suyuna hayır demedik’ diyerek, çalıyı dolanarak, ASKİ'nin borçlanmasına hayır demek sizi bu vebalden kurtarmıyor. ASKİ için kredi borçlanması talebinde bulunan Başkan, elbette Polatlı'nın suyu için veya ASKİ'nin başka görevleri için kredi talep ediyordur. Bakın size bir tavsiyem var Zekayi Bey: ASKİ'nin borçlanmasında, ‘Efendim toplantıya katılmadık’ , ‘Katıldık önümüzde sütun vardı verdiğim oy görülmedi’ gibi cümleler kurmak Polatlılı hemşehrilerimiz nezdinde sizi aklamıyor. Gerçekten Polatlılı hemşehrilerimiz zihninde şöyle bir düşünce var: ‘Cumhur İttifakı'na mensup, bizim seçtiğimiz Polatlılı Büyükşehir Meclis Üyeleri oraya gidiyor Polatlı'nın suyuna hayır oyu mu kullanıyor.’ Bu düşünceyi gidermek de konunun muhattabı olarak sizin görevinizdir” ifadelerine yer verdi.

İHSAN ŞIRACI: O TOPLANTININ KATILIMCILARI KİMDİ, DÜZENLEYEN KİMDİ?

UNESCO Dünya Tarihi Kentler Birliği hakkında da konuşan Şıracı, “Sayın Mehmet Üçöz, bu konuyu açmak istemezdim. Siz açtınız diye söylüyorum. UNESCO Dünya Tarihi Kentler Birliği meselesi... Ben, Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımızın toplantıya katılması için arandım. Niye akşam saat 20.00-21.00'de arandım gibi bir meselenin peşinde değilim. Bu çok da normal. Buradaki katılımın eksikliği sizler de hak verirsiniz ki ertesi gün Pazartesi, ben Pazar akşamı arandım ve buradaki herkes iş güç sahibi insanların programı var. Benim dikkatimden kaçmayan bir konu var. Dünya Tarihi Kentler Birliği ile ilgili çok önemli bir toplantı yapılıyor. Katılımcıların aralarında Polatlı Ticaret Odası temsilcileri gördüm bir de Polatlı Bürokrat ve İş Adamları temsilcileri gördüm. Sizin aracılığınızla Sayın Başkan'a soruyorum. Eylülün ortasında dananın kuyruğu kopacak. Can-ı gönülden istiyoruz ki Polatlı, Sakarya Savaşı ve Midas Uygarlığı'na başkentlik yapması nedeniyle inşallah listeye gireceğiz. Bu onur da Sayın Yıldızkaya'nın Belediye Başkanlığı döneminde olsun, sorun yok. Ama o toplantının katılımcıları kimdi, düzenleyen kimdi? Polatlı Belediyesi katılımcı mıydı, düzenleyici miydi? Başkan'a soruyorum katılımı sivil insiyatif olarak daha güçü hale getiremez miydik” dedi.

İHSAN ŞIRACI: TARİHİMİZLE, EKONOMİMİZLE İL OLMAYI HAK EDİYORUZ

Polatlı’nın il olması konusunda vatandaşların kafalarındaki soru işaretlerini gidermek istediğini belirten Şıracı, “Aslında bu Sayın Başkan’ın görevlerinden biri… Bazı hemşehrilerimiz diyor ki, ‘Polatlı il olup da nolacak? Zaten enfslasyondan inim inim inliyoruz. Vergiler daha da artacak.’ Bu düşünceleri gidermek, sivil toplum temsilcisi olarak bizim görevimizdir. Polatlı en sade vatandaşından, merkezi hükümet temsilcilerine ve sivil insiyatife kadar yüksek sesle il olmak istediğini söylüyor. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye bu konuyu gündeme getirdiği için teşekkür ediyorum. Tarihimizle ekonomimizle il olmayı hak ediyoruz. Sayın Devlet Bahçeli 100. Yılda 100 il 1000 ilçe dedi. Kriterlere uyan 24 ilçenin talep varlığını duyuyoruz. Biz eksik kalıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı ile Genel Başkan oturacaklar, 19 ilçenin içinde Polatlı varsa olacak, yoksa bir dahaki bahara… Biz hiçbir şey yapmıyoruz. Ereğli Belediye Başkanı bir festivali bahane ederek, kendisi dahil bütün şehir “il olmak istiyoruz” tişörtü giydi ve tüm Türkiye’de ses getirdiler. Biz neden hiçbir şey yapmıyoruz? İl olma talebimizi daha yüksek sesle dile getirirsek daha kötü bir olumsuzluğa neden olur diye mi düşünüyoruz ya da biz bu işi garantiledik mi? Sayın Belediye Başkanı’mızı yorgun görüyorum. Devlet temsilcisi, daire amirliği ya da Sayın Kaymakam yapmayacak ki bunu. Bizim önümüze Belediye Başkanı’mız düşecek, biz ‘il olmak istiyoruz’ diye bağıracağız” dedi.

HABER: KADİR BUĞRA TOPKAYA

Editör: Kadir Buğra Topkaya