Google, Android ve bağlı servislerde Türkiye ile Avrupa genelini etkileyen kesinti yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sürecin yakından takip edildiğini duyurdu.

Göç İdaresi ile TBB arasında iş birliği protokolü imzalandı
Göç İdaresi ile TBB arasında iş birliği protokolü imzalandı
İçeriği Görüntüle

Google Çöktü Bakanlıktan Açıklama Geldi! (3)

Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin (USOM) Google’dan kesintinin nedenine ilişkin teknik rapor talep ettiğini belirtti. Bakan Yardımcısı Sayan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Google, Android ve bağlı servislerinde Türkiye ile Avrupa bölgesini kapsayan kesinti yaşanıyor. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimiz Google’dan kesintinin sebebiyle ilgili teknik rapor talep etti. Süreci yakından takip ediyoruz. Yaşanan bu kesintiler yerli ve milli ürün ve yazılımların ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Bu sebeple 5G’nin hem yazılım hem de donanım kısmında yerlilik oranını artırmak için çok fazla çalıştık. Şu anda yüzde 60 olan yerlilik oranımızı daha da artıracağız.”

Google Çöktü Bakanlıktan Açıklama Geldi! (1)

Kaynak: İHA