Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Karaismailler Mahallesi'nde faaliyet gösteren Kromtaş Metal Maden A.Ş.'ye ait Karanfil Ocakta 12 Eylül Cuma günü göçük meydana geldi. Maden ocağının girişinden 20 metre ilerideki mesafede henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı oluşan göçükte, Beyağaçlı Hüseyin Turan ve madenin bulunduğu köyde ikamet eden Ömer Duran mahsur kaldı.
Güçlükle yürütülen çalışmaların 24'üncü saatinde işçilerden Ömer Duran sağ olarak göçük altından kurtarıldı. Göçük sırasında ayağının üzerine devrilen kaya parçasının altında sıkışan Ömer Duran'ın kurtarılmasından 1 saat sonra ise beline kadar maden pasasına gömülen Hüseyin Turan da sağ olarak kurtarıldı. Alkışlarla karşılanan madencinin, saatlerdir müjdeli haberi bekleyen babası ve ailesi gözyaşlarına hakim olmadı. Göçük altından kurtarılan ikinci madenci de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Cumartesi gününden bu yana üniversite hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulan Hüseyin Turan, bu sabah saatlerinde doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti.
Göçükten sağ olarak kurtarılan madenciden acı haber!
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, cuma günü bir krom madeninde meydana gelen göçükten 25 saat sonra sağ olarak kurtarılan işçi, hayatını kaybetti.
Kaynak: İHA
Yorumlar