İş dünyasının önde gelen isimlerinden, Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD) Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi’nin kurucu başkanı Pınar Eczacıbaşı vefat etti.
Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın kuzeni olan Saffet Pınar Eczacıbaşı’nın ölüm haberi, Eczacıbaşı ailesi tarafından 6 Mayıs tarihinde kamuoyuna duyuruldu.
Ölüm nedenine ilişkin resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.
CENAZE TÖRENİ BELLİ OLDU
Pınar Eczacıbaşı için 8 Mayıs Perşembe günü Zincirlikuyu Camii’nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlenecek. Törenin ardından Eczacıbaşı, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
Eczacıbaşı, İstanbul Fevziye Mektepleri Vakfı – Işık Lisesi’nde başlayan Pınar Eczacıbaşı, Üniversite eğitimine ABD‘de New Hampshire Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü’nde devam etmiş ve mezuniyetinin ardından Türkiye’ye dönerek Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme (MBA)- Finans dalında yüksek lisans yapmıştır.
Eczacıbaşı, Türkiye’nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve DEİK- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu bünyesinde kurulu Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi’nin kurucu Başkanı’dır.