Transfer operasyonunu yürüten yönetici Abdullah Kavukcu’nun geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Avrupa turu kapsamında, İngiltere ve İtalya’da önemli görüşmeler yaptığı öğrenildi. Bu temasların en kritik ayağı ise İtalya’da Napoli cephesiyle yapılan pazarlıklar oldu.

Abdullah Kavukcu'nun Napoli yönetimiyle Osimhen transferi için gerçekleştirdiği görüşmelerde prensip anlaşmasına varıldığı belirtildi. Bonservis bedeli konusunda kulüpler arasında uzlaşı sağlanırken, Galatasaray cephesinde gözler artık Osimhen'in vereceği karara çevrildi.

Galatasaray yönetimi, 26 yaşındaki yıldız oyuncuya karar vermesi için 14 Temmuz’a kadar süre tanıdı. Bu süreçte oyuncuyla yüz yüze yapılacak bir toplantı ile transferin nihayete erdirilmesi planlanıyor.

İtalyan basınına göre, Osimhen İngiltere'den beklediği teklifler gelmeyince rotasını değiştirmek zorunda kaldı. Bu gelişme, Galatasaray ve Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal'i yarışta başa baş konuma getirdi. Daha önce Körfez ülkelerinden gelen 7-8 teklifin tamamını reddeden yıldız golcünün, Avrupa’da kalma isteği nedeniyle Galatasaray'a daha yakın olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan Juventus’un da transfer listesindeki bir diğer isim olan Jonathan David’i kadrosuna katması, Osimhen konusunda geri adım atmasına neden oldu. Bu durum Galatasaray’ın elini daha da güçlendirdi.

Sarı-kırmızılılar, kısa süre içinde yıldız oyuncudan gelecek cevaba göre yol haritasını netleştirecek.