Fuat Buruk, kendisinin de futbolun her şeyleri olduğunu belirterek, 2014-2015 yılları arasında Hamza Hamzaoğlu ile birlikte Galatasaray'da yaşadıkları zorlu maddi koşullara rağmen kazandıkları 3 kupayı hatırlatarak, şimdi aynı heyecanla kardeşi Okan Buruk'u izlediğini söyledi.

Sosyal medya ve medyanın çok etkin olduğu bu sezonda Okan Buruk'a yönelik yıpratma çalışmalarının olduğunu belirten Fuat Buruk, bu saldırılara rağmen Galatasaray'ın olağanüstü işler yaptığını ve şampiyonluğa kimsenin toz konduramayacağını savundu. Fuat Buruk'un en dikkat çekici açıklamalarından biri ise Acun Ilıcalı, Mourinho ve Ali Koç'un davranışları ve sözlerinin Okan Buruk'u daha da hırslandırdığı yönündeki yorumu oldu. Fuat Buruk, Galatasaray'ın sürekli kayrıldığı yönündeki propagandanın da Okan Buruk, ekibi ve tüm futbolcuları daha da motive ettiğini söyledi.


Fuat Buruk, Okan Buruk'un bu saldırılar karşısında çok sağlam durduğunu ve birçok şeyi aştığını belirterek, onun yurt dışından transfer teklifi almasının normal olduğunu söyledi. Geçen sezon da Okan Buruk'a Avrupa'dan teklif olduğunu iddia eden Fuat Buruk, başarıda bir süreklilik gösterdiğini ve her şeyin yurt dışında iyi bir takımda çalışacağını gösterdiğini belirtti. İngilizce, İtalyanca ve biraz Fransızcası olduğunu da ekledi.

Okan Buruk'un Avrupa maçları nedeniyle eleştiriliyor olması konusunda ise Fuat Buruk, Galatasaray'ın Avrupa maçlarını öyle şanssız bir dönemde oynadığını, eğer o maçları şu anki oyun düzeyi ve uyum sağlayan oyuncularla oynasalardı inanın hepsini farklı kazanır, Avrupa'da final oynarlardı ifadelerini kullandı.

Victor Osimhen'in Galatasaray'da kalma olasılığı hakkında da konuşan Fuat Buruk, Nijeryalı golcünün ne isterse o olacağını, o noktaya geldiğini belirtti. Kulübün onun için her şeyi hazır ettiğini, her şeyin Osimhen'in elinde olduğunu söyledi. Çok iyi bir beraberlik olduğunu ve Galatasaray'ın onunla kopmaz bir bağ kurduğunu ve kalması için koşulları oluşturduğunu düşündüğünü dile getirdi.