Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, evinde elektrik akımına kapılarak ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini dün kaybetmişti. Zeyrek, bugün düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Ancak Zeyrek’in vefatının ardından ortaya atılan iddialar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
Zeyrek’in daha önce tehdit edildiğine dair açıklamalarda bulunduğu öne sürülürken, ölümünün arkasında bir suikast olabileceğine dair iddialar sosyal medyada ve bazı haber kaynaklarında hızla yayıldı.
CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ
Konuya ilişkin ilk resmi açıklama ise Cumhurbaşkanlığı cephesinden geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda suikast iddialarının araştırılması gerektiğine dikkat çekti.
Saral paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Ferdi Zeyrek, aile efradını ve sevenlerini yasa boğarak ahirete irtihal etti, Allah rahmet eylesin. Ancak ardında kendisinin tehdit edildiğini bildiren bir açıklaması olmuştu. Bu sır perdesinin bir an evvel açıklığa kavuşturulması gerekmektedir varsa bir suikast durumu gereken en ağır ceza verilmelidir."