Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık Demir’in karıştığı ve bir gencin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin davada dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk, şikâyetinden feragat etti.
ZARARIM GİDERİLDİ, ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM
Davada mağdur olarak yer alan Yavuz Selim Öztürk, mahkemeye sunduğu dilekçede şikâyetinden vazgeçtiğini açıkladı. Öztürk dilekçesinde, “Sanık Fatma Zehra Kınık Demir hakkındaki şikâyetimden feragat ediyorum. Maddi ve manevi tüm zararım giderildi. Herhangi bir tazminat talebim bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi.
4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI
26 Mayıs’ta görülen duruşmada mahkeme, Fatma Zehra Kınık Demir’e “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Ceza ertelenmedi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı uygulanmadı. Sanığın adli kontrol şartları devam ederken, ehliyetine de 2 yıl süreyle el konuldu.
KAZAYA NE OLMUŞTU?
9 Temmuz 2024’te meydana gelen kazada, 17 yaşındaki Batın Barlasçeki hayatını kaybetmiş, üç kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili yargılama süreci İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürdürülüyordu.