Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cahit Karakaş, Ankara’da kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. TBMM’de düzenlenen resmi törenin ardından naaşı Ahmet Hamdi Akseki Camii’ne getirilen Karakaş için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Kaymakam Mehmetbeyoğlu öğrencilerle voleybol oynadı
Kaymakam Mehmetbeyoğlu öğrencilerle voleybol oynadı
İçeriği Görüntüle

Ailesi, yakınları, siyaset ve devlet dünyasından isimlerin katıldığı törende duygusal anlar yaşandı. Namazın ardından Karakaş’ın cenazesi Devlet Mezarlığı’na defnedildi.

Cahit Karakaş, 1977 yılında TBMM Başkanı seçildi. Bu görevini 12 Eylül 1980 askeri darbesine kadar sürdürdü. Karakaş, 1983 seçimlerinde yeniden Zonguldak Milletvekili olarak parlamentoya girdi ve milletvekilliği boyunca uluslararası parlamento kuruluşlarında da aktif rol aldı.

Kaynak: İHA