İspanya La Liga’nın 10. haftasında futbolseverlerin merakla beklediği El Clasico heyecanı yaşandı. Real Madrid, Santiago Bernabéu’da konuk ettiği Barcelona’yı 2-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.
Mücadeleye ilk 11’de başlayan milli futbolcu Arda Güler, El Clasico atmosferini ilk kez yaşarken, sahadaki enerjisiyle dikkat çekti. Karşılaşmanın 22. dakikasında Jude Bellingham’ın pasında Kylian Mbappe, topu ağlarla buluşturarak Real Madrid’i öne geçirdi. Ancak Barcelona, 38. dakikada Fermin Lopez ile skoru eşitledi.

İlk yarının sonlarına doğru Real Madrid bir kez daha sahneye çıktı. 43. dakikada Bellingham, bu kez golü kendi attı ve takımı soyunma odasına 2-1’lik üstünlükle taşıdı.
İkinci yarıda her iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremezken, Real Madrid skor avantajını koruyarak sahadan 2-1 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanın 27’ye yükselten Real Madrid zirvedeki yerini sağlamlaştırırken, Barcelona 22 puanda kaldı.





