Türkiye, 36 yaşındaki peyzaj mimarının ölümünün ardından olayın detaylarını öğrenmeye çalışıyor. Gürel’in ormana neden gittiği merak edilirken, "çığlık terapisi" için ormana gittiği iddiaları gündeme geldi.
GÖZYAŞLARI İÇİNDE UĞURLANDI
2 Mart Pazar günü Belgrad Ormanı'na gideceğini belirterek evden ayrılan Ece Gürel, ormanda kaybolmuş ve 4 günlük arama-kurtarma çalışmalarının ardından hafif yaralı olarak bulunmuştu. Ancak, Gürel hastaneye kaldırıldığında yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.
Ece Gürel, Güneşli Merkez Cami'nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılınarak cenazesi Koca Sinan Mezarlığı'na defnedildi. Cenazeye İstanbul AK Parti Milletvekili Hasan Turan, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız ve çok sayıda kişi katıldı.
GENÇ MİMAR ORMANA NEDEN GİTTİ?
Gazeteci Emrullah Erdinç, Gürel’in ormana gitme sebebinin “çığlık terapisi” olduğunu açıkladı. Erdinç, “Ece Gürel’in Belgrad Ormanı’na çığlık terapisi için gittiği tespit edildi. Otopsi raporuna göre, herhangi bir uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmamış. Ayrıca, vücudunda herhangi bir saldırı izine de rastlanmamış. Bir kene ısırığı ise tespit edilmiş. Ece Gürel’in Londra’daki arkadaşlarıyla da telefon görüşmeleri yapılmış” dedi.
ÇIĞLIK TERAPİSTİ NEDİR?
Son dönemlerde sosyal medyada sıkça gündeme gelen çığlık terapisi, stres atma yöntemi olarak bilinse de uzmanlar bu terapinin ruh sağlığına uzun vadeli faydalar sağladığına dair bilimsel kanıtların eksik olduğunu vurguluyor. İlkel bir terapi yöntemi olarak tanımlanan çığlık terapisi, modern psikoterapi yaklaşımlarıyla desteklenmiyor.
The Guardian’a göre, Zürih Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden Prof. Sascha Frühholz, çığlık terapisinin psikolojik bozukluklar üzerinde kanıtlanmış olumlu etkilerinin bulunmadığını belirtiyor. Prof. Frühholz, modern psikoterapilerin bilimsel verilere dayalı tedavi yöntemlerini benimsediğini ifade ediyor.