Show TV ekranlarında yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinin son bölümü sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Dizide Doğa ve Firaz karakterleri arasında yaşanan yasak aşkın ortaya çıkması, izleyiciler arasında tartışmalara neden oldu.
Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı sahneleri “ahlaka aykırı” ve “toplumsal değerlerle çelişiyor” gerekçesiyle eleştirerek diziyi RTÜK’e şikâyet etti. Gelen yoğun bildirimlerin ardından RTÜK’ten ilk adım geldi.
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gelen tepkilerin ardından dizideki sahnelerle ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin, dizi hakkında soruşturma sürecinin başladığını açıkladı.
“GEREKLİ İŞLEMLER İVEDİLİKLE YAPILACAKTIR”
RTÜK’ten yapılan açıklama şu şekilde:
“Aile, milletimizin en sağlam dayanağı; örf ve âdetlerimizle millî ve manevi değerlerimiz ise bizi birbirimize kenetleyen en güçlü bağlardır. 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi, bu değerlerin devletimiz ve milletimiz için taşıdığı önemin en açık göstergesidir.
Unutulmamalıdır ki aileyi hedef alan her yayın, yalnızca ekranlarla sınırlı kalmaz; çocuklarımızın ruhuna, gençlerimizin istikbaline ve toplumumuzun huzuruna doğrudan sirayet eder. Bu çerçevede, Show TV’de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisine ilişkin kamuoyundan gelen tepkiler ve Kurulumuza ulaşan şikâyetler titizlikle değerlendirilmiş olup bahse konu yapım ile ilgili gerekli işlemler ivedilikle yapılacaktır.
Halkımız müsterih olsun, Üst Kurul özellikle “Aile Yılı” vesilesiyle aile yapımıza ve toplumsal değerlerimize zarar verebilecek hiçbir içerik karşısında kayıtsız kalmayacak, gereğini kararlılıkla yerine getirecektir.
Ayrıca, bugüne kadar yayınlarında aile kurumuna, örf ve âdetlerimiz ile millî-manevi değerlerimize özen gösteren tüm yayıncı kuruluşlara teşekkür ediyor, bu duyarlılığın artarak sürmesini temenni ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”