İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından liderliğini Selahattin Yılmaz’ın yaptığı öne sürülen silahlı suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 5 ilde operasyon düzenlenmişti. İstanbul merkezli Ankara, Antalya, Muğla ve Samsun’da gerçekleştirilen operasyonda aralarında 2 avukatın da bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alınmış, 10 kişi ise tutuklanmıştı.

Turgut Özal'a hakaret edenler yandı! O partiden çok sert tepki
Turgut Özal'a hakaret edenler yandı! O partiden çok sert tepki
İçeriği Görüntüle

“MASUM OLDUĞU AÇIĞA ÇIKACAKTIR”

Tutuklananlar arasında Yılmaz da yer alırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Bahçeli, Yılmaz’ın “ülküdaşı ve dava arkadaşı” olduğunu belirterek, “İnanıyorum ki masum ve suçsuz olduğu süreç içinde anlaşılacak ve açığa çıkacaktır” dedi.

“HİÇBİR ÜLKÜCÜ KİRALIK KATİL OLARAK TANIMLANAMAZ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Aydın’daki konuşmasında Yılmaz’ı “kiralık katil ve suikastçı” olarak nitelendirmesine tepki gösteren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Özgür Özel’in Selahattin Yılmaz ismini bu şekilde lanse etmesi, partimiz üzerinde spekülasyona yeltenmesi ayıplı ve alçalmış bir dilin sonucudur. Selahattin Yılmaz ülküdaşım ve dava arkadaşımdır. Hiçbir ülkücü kiralık katil, suikastçı, hain ya da gayrimeşru olarak tanımlanamaz. Selahattin Yılmaz üzerinden MHP’ye ayar verildiğini iddia etmek çok ağır bir bühtan ve mesnetsiz bir uydurmadır. Kaldı ki MHP’ye ayar vermek hiç kimsenin yapabileceği bir şey değildir.”

“DAVA ARKADAŞIMDIR”

Bahçeli açıklamasında, “Ezcümle ve tekraren Selahattin Yılmaz ülküdaşım ve dava arkadaşımdır. İnanıyorum ki masum ve suçsuz olduğu süreç içinde anlaşılacak ve açığa çıkacaktır” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABERLERCOM