Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt temaslarının ardından Katar’a geçti. Erdoğan, başkent Doha’daki Emirlik Divanı’nda Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani tarafından resmi törenle karşılandı.
İki ülke marşlarının okunduğu törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılama kıtasını selamladı. Törenin ardından Erdoğan ve Katar Emiri Al Thani, ikili görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da hazır bulundu.
ÇEŞİTLİ ANLAŞMALARA İMZA ATILACAK
İkili görüşmenin ardından heyetler arası toplantının yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar temasları kapsamında Türkiye-Katar 11’inci Yüksek Stratejik Komite Toplantısı’na katılacak ve çeşitli anlaşmaların imza törenine iştirak edecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Halit Yerebakan, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Katar’daki temaslarını tamamlamasının ardından Umman’a geçmesi bekleniyor.