Başkent Ankara’da turşu denilince akla ilk gelen ilçelerden biri olan Çubuk, bu yıl da geleneksel festival heyecanını yaşamaya hazırlanıyor. Çubuk Belediyesi tarafından organize edilen 17. Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali, 4 Eylül Perşembe günü kortej yürüyüşüyle açılış yapacak.
Açılış töreninde mehteran bölüğü, Ankara Kulübü Seğmenleri ve halk dansları toplulukları sahne alacak. Festival öncesinde ise Rusya, Kosova, Romanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek ve Gaziantep’ten gelen dans toplulukları, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ı ziyaret ederek etkinliğe destek vermişti.
TURŞU ÇEŞİTLERİ STANTLARDA YER ALACAK
Çubukabad Parkı’nda kurulan festival alanında bu yıl da dolu dolu bir program ziyaretçileri bekliyor. Yöresel ürün stantları, gastronomi etkinlikleri, dans ve sahne performanslarının yanı sıra turşunun en farklı çeşitleri Çubuklular ve misafirlerle buluşacak. Limon, acur, kayısı, fasulye, kozalak gibi alışılmadık turşuların yanı sıra el sanatları da festivalde sergilenecek.
Festival kapsamında ünlü sanatçılar da sahne alacak. Alişan, Hande Ünsal, Sefo ve Serkan Nişancı’nın konserleriyle coşku doruğa çıkacak.
Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, festivalin Türkiye’nin en önemli kültürel etkinliklerinden biri haline geldiğini belirterek, “Hem ilçemizin turşusunu hem de kültürel değerlerimizi tanıtıyoruz. Tüm Ankaralıları ve misafirlerimizi bu coşkuya ortak olmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
Hazırlıkları günler öncesinden tamamlanan festival alanı havadan görüntülenirken, bölge halkı ve ziyaretçiler festivalin başlamasını heyecanla bekliyor.
Çubuk’taki renkli şölen 7 Eylül’e kadar devam edecek.