CHP Ankara İl Başkanlığı, "Beşevler'den Anıtpark'a Trump'a karşı Filistin'e destek" yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe katılan CHP üyeleri, Türk ve Filistin bayraklarını taşıyarak, "Özgür Filistin, özgür Türkiye" ve "Katil ABD, işbirlikçi AKP" sloganları attı.
"TÜRKİYE İSRAİLE İLE TİCARETİNE DEVAM EDİYOR"
Etkinlik, Beşevler'den Anıtpark'a kadar devam etti. Yürüyüşe Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili ve Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu da katıldı.
Yürüyüşün ardından CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, bir basın açıklaması yaptı. Erkol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malezya'da Gazze’ye ilişkin yaptığı açıklamalara değinerek, "CHP örgütlerinin tepkileri sonrasında, Sayın Cumhurbaşkanı yurtdışında, uluslararası bir gezisinde görüş ifade etmek zorunda kalmıştır. Bu duruma şaşırdık mı? Doğrusu şaşırmadık" dedi.
Erkol, Gazze'deki çocukların her gün bombalarla parçalanırken ve açlık, susuzluk gibi insani krizlerle karşı karşıya kalırken, Türkiye'nin İsrail ile olan ticaretinin hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekti. "İsrail ile ticaret hızla devam ederken, CHP’nin Filistin’e duyduğu duyarlılık üzerine yapılan açıklamalar peş peşe geldi. Ancak bu durum Filistin'e yönelik insani bir desteği değil, bir ticaretin parçası gibi görülmüştür" diye konuştu.
"FİLİSTİN KONUSUNDAKİ DUYARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEK"
Filistin meselesinde duyarlılıklarının kesintisiz devam edeceğini vurgulayan Erkol, "Filistin halkının haklı davasının yanında duracağız. Gazze’nin işgal planlarını bozmaya devam edeceğiz. Gazze, Filistin toprağıdır ve öyle kalacaktır. İşgale ve soykırıma hayır diyoruz. Filistin topraklarında, Filistinli çocuklar özgürce büyüyene ve eğitimlerini sürdürebilecekleri bir ortam bulana kadar mücadelemiz sürecektir" dedi.
Erkol, sözlerini, "Filistin konusundaki duyarlılığımız, yarın da öbür gün de devam edecek. Özgür bir Filistin’de buluşuncaya kadar sürecek" şeklinde tamamladı. Bu açıklamalar, CHP'nin Filistin davasına verdiği desteği bir kez daha vurguladı.