Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Özel, İYİ Parti’den yaklaşık iki yıl önce ihraç edilen ve CHP saflarına katılan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’a parti rozetini taktı.

Dikbayır’ın CHP’ye katılımını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Özel, “Ümit Dikbayır, iş dünyasından gelen, Sakarya’yı bağımsız olarak temsil etmiş, deneyimli bir isim. Bugün Atatürk’ün kurduğu baba ocağına katılıyor,” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, ERDOĞAN'DAN İBARET DEĞİLDİR"

Konuşmasında CHP’nin yurt dışı temaslarına da değinen Özgür Özel, bazı kesimlerin bu temaslardan rahatsızlık duyduğunu söyledi. “Hem Avrupa hem dünya, Türkiye’nin sadece Erdoğan ve AK Parti iktidarından ibaret olmadığını görüyor. Türkiye’yi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak bir iktidar yaklaşıyor” diyen Özel, CHP’nin bu yolda kararlılıkla ilerlediğini vurguladı.

Serenli ve Bulut'tan basına destek ziyareti
Serenli ve Bulut'tan basına destek ziyareti
İçeriği Görüntüle

AK Parti’nin geçmişte yurt dışı temaslarını “iktidar müjdesi” gibi sunduğunu hatırlatan Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin demokrasi mücadelesi artık dünya tarafından da görülüyor. Türkiye, bir kişiye teslim edilemeyecek kadar büyük bir ülke” dedi.

"KIBRIS'TA HALK KAZANDI, DEMOKRASİ KAZANDI"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen CHP lideri, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın zaferini kutladı. “Kıbrıs’ta kazanan halk oldu, demokrasi oldu” diyen Özel, seçimlere katılım oranının önceki seçimlerden düşük olmadığını belirterek bu konuda yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Özel, Cumhur İttifakı’nın seçim sürecinde KKTC’de yürüttüğü faaliyetleri eleştirerek, “AK Parti ve MHP, Kıbrıs’ta kamp kurdu, sanatçılar götürdü, seçimlere müdahil oldu. Bu çok büyük bir hataydı” ifadelerini kullandı.

"KIBRIS, TÜRKİYE'NİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR"

KKTC'nin siyasi iradesine saygı duyulması gerektiğini belirten Özel, “Kıbrıs halkı kendi kararlarını verebilmelidir. 1974’te nasıl kararlıysak, bugün de halkın demokratik iradesine saygı göstermekte o kadar kararlıyız” dedi. Özel, “Kimse Kıbrıs’ı Türkiye’nin arka bahçesi olarak görmesin” ifadeleriyle Türkiye’nin Kıbrıs’a yaklaşımının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

"VERGİ SİSTEMİNDE BÜYÜK ADALETSİZLİK VAR"

Konuşmasında ekonomik adaletsizliklere de değinen Özgür Özel, dolaylı vergilerin oranının yüzde 63’lere ulaştığını belirtti. “Elektrik, su, temel ihtiyaçlarda zenginle fakir aynı vergiyi ödüyor. Gelir vergisi yüzde 25, kurumlar vergisi sadece yüzde 11. Toplamda halkın sırtına yüklenen vergi oranı yüzde 88” dedi. Özel, Türkiye’de vergi yükünün adaletsiz bir biçimde dar gelirli vatandaşların üzerinde olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA