Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'nin önümüzdeki üç yılı kapsayan yeni Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında istihdam, işgücü ve sosyal güvenlik alanlarında önemli adımlar atılacağını belirtti. Sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Işıkhan, OVP'nin hem ulusal hem de küresel gelişmeler ışığında hazırlandığını ifade etti.

Bakan Işıkhan, “Ekonomi programımızı etkin bir koordinasyonla sürdürüyoruz. Bu sayede enflasyonu düşürerek fiyat istikrarını sağlayacak, aynı zamanda istihdam ve ekonomik büyümede daha yüksek oranlara ulaşacağız. Ulusal İstihdam Stratejisi doğrultusunda işgücü piyasasının etkinliğini artırmayı, nitelikli işgücünü geliştirmeyi, işsizliği azaltmayı ve sosyal güvenlik sistemimizi daha sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

MHP lideri Bahçeli: “Hain saldırının esrar perdesi aralanacak”
MHP lideri Bahçeli: “Hain saldırının esrar perdesi aralanacak”
İçeriği Görüntüle

YENİ ÇALIŞMA MODELLERİ VE BECERİ UYUMUNA ODAKLANILACAK

İş gücü piyasalarında yaşanan küresel değişimlere dikkat çeken Işıkhan, önümüzdeki süreçte özellikle yeni nesil çalışma biçimlerine ve sektör bazlı beceri uyumlaştırma çalışmalarına ağırlık verileceğini vurguladı. Bu kapsamda bütüncül politikalar uygulanacağını ifade eden Işıkhan, “İstihdamın yıllık ortalama 842 bin kişi artmasını bekliyoruz. Ayrıca işsizlik oranının 2028 yılı itibarıyla yüzde 7,8 seviyelerine gerileyeceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

Kadınlar, gençler ve engellilerin iş gücüne katılımının artırılması adına yeni adımlar planlandığını belirten Işıkhan, savunma sanayii gibi stratejik sektörlerde mesleki ve teknik eğitimin destekleneceğini de sözlerine ekledi.

KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE VURGUSU

Sosyal güvenlik sistemine dair değerlendirmelerde de bulunan Işıkhan, kayıt dışı istihdamla mücadele edileceğini ve sistemin mali sürdürülebilirliğinin güçlendirileceğini söyledi. İş gücü piyasasındaki değişimlere uyum sağlamak adına sosyal güvenlik uygulamalarının da güncelleneceğini vurgulayan Bakan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde üretim, yatırım ve istihdam odaklı politikalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Tüm bu adımları sosyal paydaşlarımızla iş birliği ve diyalog içerisinde gerçekleştireceğiz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA