Bursa’nın Gürsu ve Kestel ilçelerinde başlayarak Osmangazi ilçesine bağlı Avdancık köyüne kadar yayılan orman yangınının boyutu, günün ilk ışıklarıyla birlikte netleşti. Yangının etkili olduğu Karahıdır, İğdir ve Avdancık köylerinde çam ormanlarından geriye yalnızca kül kaldı.

EKİPLER TEYAKKUZDA

Rüzgarın etkisini sabaha karşı azaltmasıyla birlikte yangının etkisi büyük oranda düştü. Ancak bölgede zaman zaman alevlenmeler yaşanması nedeniyle orman, itfaiye ve belediye ekipleri olası yeniden alevlenmelere karşı teyakkuzda bekliyor.

Bursa’daki Yangının Acı Boyutu Yürekleri Sızlattı!  (1)

Yangın, üç köyde toplam 100 hektardan fazla alanın zarar görmesine neden oldu. 485 hanede yaşayan 1 bin 765 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Yangın söndürme çalışmaları gece boyunca aralıksız sürerken, ekiplerin özverili mücadelesi sayesinde alevler büyük ölçüde kontrol altına alındı. İHA ekipleri tarafından İğdir ve Narlıdere köylerinde kaydedilen dron görüntülerinde, yeşil çam ormanlarının yerini grileşmiş ve tüten ağaç kalıntılarının aldığı görüldü.

Fabrikayı silahla basarak bir kişiyi öldüren şüpheli kümeste yakalandı
Fabrikayı silahla basarak bir kişiyi öldüren şüpheli kümeste yakalandı
İçeriği Görüntüle

ALEVLER KONTROL ALTINA ALINDI

Gece boyunca Bursa’daki kriz merkezinde yangınla mücadele sürecini bizzat yönlendiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun gün içinde helikopterle yangın bölgesinde incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Öte yandan yetkililer, gün içerisinde yeniden etkili olması beklenen fırtına ve lodos nedeniyle tüten ormanların yeniden yanma ve yangının başka alanlara sıçrama ihtimaline karşı ekiplerin bölgedeki nöbetine devam ettiğini bildirdi. Osmangazi ilçesine bağlı boşaltılan Avdancık köyünde ise alevlerin yerleşim alanlarına ulaşmadan kontrol altına alındığı belirtildi.

Kaynak: İHA