A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri E Grubu 3. maçında yarın deplasmanda Bulgaristan ile karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlı ekip, zorlu Sofya deplasmanından galibiyetle dönerek gruptaki iddiasını güçlendirmek istiyor.
MİLLİLERİMİZ 3. SIRADA
Karşılaşma, yarın TSİ 21.45’te Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki Vasil Levski Ulusal Stadyumu’nda oynanacak. Grupta ilk iki maçta 3 puan toplayan milliler, averajla 3. sırada yer alırken; iki maçını da kaybeden Bulgaristan ise son sırada bulunuyor.
Türk futbolu, Bulgaristan karşısına çıkarak tarihindeki 644. maçına imza atacak. Ay-yıldızlılar, bugüne kadar 356’sı resmi, 287’si özel olmak üzere toplam 643 müsabakada 252 galibiyet, 150 beraberlik ve 241 mağlubiyet elde etti. Milliler, bu maçlarda 881 gol atarken kalesinde 922 gol gördü.
A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Bulgaristan karşılaşmasıyla birlikte millilerin başında 26. maçına çıkacak. Montella yönetimindeki Türkiye, bugüne kadar 13 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 4 beraberlik elde etti.