Bingöl’de son 13 saat içerisinde büyüklükleri 1.2 ile 4.4 arasında değişen toplam 17 deprem meydana geldi. Depremlerin 16’sının merkez üssü Kiğı ilçesi olurken, biri Bingöl merkezli olarak kayıtlara geçti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, ilk deprem gece saat 00.58’de 2.8 büyüklüğünde yaşandı. En son sarsıntı ise saat 15.32’de 2.4 büyüklüğünde gerçekleşti. Gün içinde kaydedilen en şiddetli deprem, saat 12.26’da Kiğı ilçesi Özlüce Barajı yakınlarında 4.4 büyüklüğünde ve yerin 7.02 kilometre derinliğinde meydana geldi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, yaşanan depremlerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Vali Usta şu ifadeleri kullandı:

Volkan Konak’a hakaret, Özgür Özel’i tehdit etmişti: O Müftü İstanbul’a geri döndü!
Volkan Konak’a hakaret, Özgür Özel’i tehdit etmişti: O Müftü İstanbul’a geri döndü!
İçeriği Görüntüle

“AFAD verilerine göre bugün saat 12.26’da, merkez üssü Kiğı ilçemiz Özlüce Barajı yakınları olan 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem, 7.02 km derinlikte gerçekleşmiştir. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum veya can kaybı ihbarı alınmamıştır. Ekiplerimiz sahada gelişmeleri yakından takip etmektedir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Rabbim beterinden korusun diyoruz.

Kaynak: İHA