[caption id="attachment_63865" align="alignleft" width="300"]

[/caption]





Polatlı Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi işbirliğiyle dün Kent Konseyi Konferans Salonu’nda ‘Sokak Hayvanlarının Beslenmesinde Bilmemiz Gereken Doğrular ve ‘Köpeklerle Doğru İletişim Yolları’ konulu konferans düzenlendi.

Kısa süre önce Polatlı’daki Sokak hayvanlarıyla ilgili yapılacak kısırlaştırma, tedavi ve bilinçlendirme konularında işbirliği amacıyla Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile protokol imzalayan Polatlı Belediyesi, dün bu kapsamda konferans düzenledi. Konferansa Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Ender Yarsan, Kent Konseyi Başkanı Salih Tekeli, Polatlı Doğa ve Hayvan Dostları Derneği ve Polatlı Hayvan Severler Derneği yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansta Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden Prof. Dr. Pınar Saçaklı sokak hayvanlarının doğru beslenmesinde bilinmesi gerekenler hakkında, Doç. Dr. Yasemin Salgırlı Demirbaş ise köpeklerle doğru iletişim yöntemleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

YILDIZKAYA: HAYVAN POPÜLASYONUNUN ÖNÜNE GEÇMEMİZ LAZIM

Konferansın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, şunları söyledi: “Hayvanlar, Cenab-ı Allah’ın bizlere emanetidir. Fakat şehir hayatında hayvan sevgisi ile hayvanlara mesafeli duran kişiler arasında bir denge kurmalıyız. Polatlı Belediyesi olarak 2014 yılından bu yana yapmış olduğumuz barınakla ve diğer hizmet ve desteklerimizle biz bu konudaki görevimizi yapmaya gayret gösteriyoruz. Tabi eksiklerimiz bulunabilir, tamamlamak da bizim görevimiz. Bu durum sadece Polatlı için değil ülkemiz için de bir sorun haline gelmiş durumda. Bazı yerlerde hayvanlara kötü muamele yapıldığına şahit oluyoruz. Bazen de hayvanların insanlara saldırdıklarına şahit oluyoruz. Bu dünya hepimizinse burada dengeyi kurmamız gerekiyor. Polatlı Belediyesi olarak Polatlı’daki veteriner hekimlerimizin tamamıyla bir protokol imzaladık, kısırlaştırma maliyetlerini karşılıyoruz. Hayvan popülasyonunun önüne geçmemiz lazım.”

HAYVANLARINI GETİRİP YİNE ŞEHRE BIRAKIYORLAR

“Maalesef yaptığımız barınaktan dolayı bazı komşu belediyeler hayvanları getirip Polatlı’ya bırakıyorlar. O hayvanlar da aç susuz bir şekilde şehre geliyorlar, daha sonra istenmeyen olaylar meydana geliyor. 82 tane köyümüz var, buralardan kışın şehirde yaşayan vatandaşlar da hayvanlarını getirip yine şehre bırakıyorlar. Buradan tüm Polatlı’ya seslenerek bu bilinci yerleştirmeyi amaçlıyoruz. Bu ve benzer çalışmaları hızlandırarak inşallah Polatlı’da o dengeyi sağlamış olacağız.”

YARSAN: PROTOKOLÜMÜZ KÂĞIT ÜZERİNDE KALMAYACAK

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Ender Yarsan ise yaptığı konuşmada; “Biz yakın zamanda Polatlı Belediyesi ile bir protokol imzaladık. Göreve geldiğimizden itibaren protokollerin sadece kağıt üstünde kalmaması, hayata geçirilmesi için çalışıyoruz. Bu kapsamda bütün protokollerimizin bir karşılığı oldu. Bu çalışma da o kapsamda değerlendirilebilecek bir etkinlik. İmzalarımızı atalı bir ay olmadan böyle bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bizim Büyükşehir Belediyesi ile de bir protokolümüz var. O protokol kapsamında da eğer sokak hayvanlarında bir sıkıntı meydana gelirse biz protokol kapsamında fakültede bunların tedavilerini de gerçekleştiriyoruz. Tedavi ünitemiz 24 saat hizmet vermektedir. Yılda yaklaşık 40 bin hayvana hizmet sunuyoruz. En eski kurulan hayvan hastanesi ve en köklü fakülteyiz. Bu bilinçle hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bugün burada etkinliği düzenleyen sayın başkana ve ekibine çok teşekkür ediyoruz.”cümlelerine yer verdi.