Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi üyelerine suç duyurusunda bulunmasına karşılık önemli açıklamalarda bulundu. Mustafa Destici, "Adalet mülkün temelidir. Temelin adalet kurumları arasındaki tartışmalarla zarar görmesini istemeyiz. Gelinen nokta şunu net bir şekilde ortaya koymuştur: Türkiye'nin acilen yeni sivil, tam demokratik bir Anayasaya ihtiyacı vardır." ifadelerini kullandı.

Can Atalay'la ilgili hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyelerine suç duyurusunda bulunma kararı alan Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin bu duyurusu,Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

"Adalet temelinin zarar görmesini istemeyiz"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:" Büyük Birlik Partisi olarak ilkesel manada kuvvetler ayrılığından ve kuvvetlerin birbirlerini denetleyebileceği bir sistemden yanayız. Bu, aynı zamanda "hukuk devleti" anlayışımızın gereğidir.Adalet mülkün temelidir. Temelin adalet kurumları arasındaki tartışmalarla zarar görmesini istemeyiz. Yaşananlardan çıkartılabilecek ilk sonuç, hukuk sistemimizin, zaman zaman karşı karşıya kaldığımız benzer problemlere, istismarlara, devlet aleyhindeki faaliyetlere hukukun alet edilmesine yol açmaması için, kendi içindeki boşlukların ve zaafların giderilmesi mecburiyetidir."

"Türkiye'nin acilen yeni sivil, tam demokratik bir Anayasaya ihtiyacı vardır"

Herkes merak ediyordu! Erdoğan-Özel görüşmesinin tarihi netleşti Herkes merak ediyordu! Erdoğan-Özel görüşmesinin tarihi netleşti

Türkiye'nin yeni Anayasa'ya acil ihtiyacı olduğunu belirten Destici," Gelinen nokta şunu net bir şekilde ortaya koymuştur: Türkiye'nin acilen yeni sivil, tam demokratik bir Anayasaya ihtiyacı vardır. Bütün bu tartışmaları sonlandıracak yeni bir anayasa çağrısı yapmak yerine, sokak ve eylem çığırtkanlığı yapmak samimiyetsizliktir, sorumsuzluktur. Bugünkü tartışmaların çekilmek istendiği alanda, ülkeye, millete, hukuka ve demokrasimize herhangi bir katkı sağlanamayacağı gibi, çözüm toplumsal mutabakat ve yine hukuk çerçevesinde aranmalıdır."