Kaçak avlanan balıklar ücretsiz dağıtıldı
Kaçak avlanan balıklar ücretsiz dağıtıldı
İçeriği Görüntüle

Suriye'de 8 Aralık’ta gerçekleşen tarihi operasyonla 61 yıllık Baas rejiminin sona ermesinin ardından ülkede terörle mücadele ve ekonomik toparlanma süreci hız kazanırken, yıllardır Türkiye’de yaşayan binlerce Suriyeli ülkesine dönmeye başladı. Reyhanlı’daki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda, bayram ziyareti ve kesin dönüş amacıyla gelen Suriyeliler nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. İç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Türkiye’ye sığınan milyonlarca Suriyeliden bazıları, ülkelerindeki gelişmelerin ardından memleketlerine dönmenin heyecanını yaşarken, sevinç ve hüzün bir arada yaşanıyor.

Bayram Öncesi Suriye'ye Toplu Dönüş (1)

"BİZLERE ÇOK İYİ BAKTILAR"

Savaş sırasında henüz 8 yaşındayken Türkiye’ye sığınan ve şimdi 18 yaşında olan Mahmut Karzu, ailesiyle birlikte ülkesine dönmenin heyecanını paylaştı. Karzu, “2015’te geldik, 10 yıldır Türkiye’de yaşıyordum. Çok mutlu oldum ama dostlarımı kaybettiğim için de üzgünüm. Türkiye benim ana yurdum ve vatanım oldu. Bizlere çok iyi baktılar. Allah Türk milletinden razı olsun. Her zaman yanınızdayız, iki devlet bir milletiz” dedi.

"TÜRKİYE'Yİ ASLA UNUTMAYACAĞIM"

Yaklaşık 10 yıldır Türkiye’de yaşayan bir başka Suriyeli Fehmi Alamo da Humus’a döndüğünü belirterek, “Ülkeme dönmek anlatılamayacak kadar güzel bir duygu. Türkiye çok güzel bir ülke, çok yakın arkadaşlarım oldu. Misafirperverliğiniz için teşekkür ederim. Türkiye’yi asla unutmayacağım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA