Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne yalnızca birkaç dakikalık mesafede bulunan Gazi Ortaokulu’nun, yeni eğitim yılına ciddi fiziki eksikliklerle başlaması kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı.

Pursaklar’da berberlere anatomik saç kesimi ve sosyal medya eğitimi verildi
Pursaklar’da berberlere anatomik saç kesimi ve sosyal medya eğitimi verildi
İçeriği Görüntüle

OKULUN DURUMU TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Toplamda 354 öğrencinin eğitim gördüğü ve 30 öğretmenin görev yaptığı Gazi Ortaokulu’nda durum içler acısı. Okul binasında kırık camlar, yıkık duvarlar, patlamış fayanslar ve çürümüş zeminler dikkat çekerken, tuvaletlerin hijyen koşullarından uzak olması da ayrı bir sorun teşkil ediyor. Temizlik personelinin bulunmaması, öğrencilerin sağlığını ciddi biçimde tehdit ediyor.

Özellikle teneffüslerde sınıflardan dışarı çıkan öğrenciler, okul bahçesinde oluşan toz bulutları nedeniyle solunum problemleri yaşama riskiyle karşı karşıya kalıyor. Veliler, bu koşullarda eğitim gören çocukları için büyük endişe duyduklarını ifade ediyor.

İDARİ SORUMLULAR GÖREVDEN ALINDI

Okulun fiziki olarak zamanında hazır hale getirilememesi nedeniyle sorumlulukları bulunan okul müdürü ve müdür yardımcısının görevlerinden alındığı bildirildi. Olayın ardından yetkililerden herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, kamuoyunun tepkisi artarak devam ediyor.

Kaynak: TÜRKİYE GAZETESİ