"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet" suçlarından haklarında 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanık hakkında dava açılmıştı.
Kasım ayından itibaren cezaevinde tutuklu bulunan Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz’un tutukluluk incelemesine yaptığı itiraz 8. ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edildi.
TAHLİYE EDİLDİ
Mahkeme, Dilan Polat’ın tüm suçlardan tahliyesine karar verildi. Polat’ın tahliyesi için cezaevine yazı gönderildi. Dilan Polat ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanık 4-5 ve 6 Eylül tarihinde hakim karşısına çıkacak.
BAKAN TUNÇ’TAN İLK YORUM
Tutuksuz yargılanmasına devam edilecek olan Polat ve suçlamalar gündemdeki yerini koruyor.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNNTürk'te katıldığı Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında Dilan Polat’ın tahliyesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Dosyanın kamuoyuna açık ve şeffaf ilerlediğini belirten Tunç şöyle konuştu:
“Savcılarımız bu soruşturmayı titizlikle yürüttüler. MASAK raporları çerçevesi içinde mahkemenin verdiği bir karar söz konusu. Dosyanın içeriğiyle ilgili bilgi olmadan neden serbest kaldı ya da neden tutuklandı demek olmaz.
Bunu değerlendirecek olan bağımsız ve tarafsız yargı. Bırakalım yargı kendi mecrasında işlesin ve Türk yargısına da güvenelim. Dosya zaten kamuoyuna açık, isteyen ulaşabilir.
Adalet mülkün temeli diyoruz. Adaletin tecellisi için hukuk devleti şart. Yargı bağımsız olmazsa hukuk devletinden bahsedilemez. Hukuk devletini güçlendirecek önemli reformlar yaptık. Anayasamızdaki vesayetçi ruhu kaldırmaya yönelik önemli reformlar yaptık. Yargı alanında son 22 yılı büyük reformlarla geçirdik. Kılık kıyafet özgürlüğü yoktu ülkemizde.”