Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik fiziki saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

"ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ"

Bahçeli, saldırıya uğrayan bir siyasi parti yöneticisine geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaşanan olayı "düşündürücü ve ürpertici" olarak nitelendirdi.

Geçtiğimiz gün vefat eden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene katılan Özgür Özel’in, sonrasında uğradığı saldırıya değinen Bahçeli, "Fiziki saldırıya uğrayan bir siyasi kurumun yöneticisine öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu üstüne basa basa ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ankara'da öldürülen Hatice Çınar'ın yakını Akbaş: ''Saldırganı birkaç defa uyarmış'' Ankara'da öldürülen Hatice Çınar'ın yakını Akbaş: ''Saldırganı birkaç defa uyarmış''

"BU PROVOKASYON HER YÖNÜYLE KAYGI VERİCİDİR"

Olayın zamanlamasına ve arka planına dikkat çeken Bahçeli, “Böylesine bir günde, herkesin gözü önünde, üstelik insani, vicdani ve İslami hassasiyetlerin ön planda olduğu bir atmosferde gerçekleşen bu provokasyon her yönüyle kaygı vericidir” dedi.

Açıklamasında olayın tüm yönleriyle araştırılması gerektiğine vurgu yapan MHP lideri, “Menfur ve melun saldırının tüm boyutlarıyla araştırılması, şayet varsa arkasındaki karanlık ilişkilerin açığa çıkarılması hem siyasi hem de toplumsal huzur adına şarttır. Bu olayın bireysel bir sapkınlıktan mı kaynaklandığı yoksa planlı bir tertip mi olduğu netleştirilmelidir” diye konuştu.

Devlet Bahçeli, açıklamasının sonunda merhum Sırrı Süreyya Önder’e bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek, Türkiye’nin şiddet sarmalına sürüklenmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Bahçeli, “Tahrik ve tahrip ortamını körüklemek büyük bir yanlıştır. Bilerek ya da bilmeden bu oyuna gelenler, sağduyulu ve sorumlu bir tutum sergilemelidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA