Fenerbahçe'de sezonun beklentilerin altında kalması sonrası seçim süreci hareketlendi. Eylül'deki seçim öncesi eski başkan Aziz Yıldırım’ın tutumu merak konusu. Yıldırım'ın Ali Koç ile yaptığı görüşmede dikkat çeken mesajlar verdiği iddia ediliyor.
"DEMOKRATİK HAKKI HAİNLİK GİBİ GÖSTERMEYİN"
Görüşmede, üyelerin başlattığı imza süreciyle ilgili de konuşulduğu ve Yıldırım’ın, “İmza toplanarak görevden ayrılan başkan olma. Seçime bir an önce git, güven tazele. Bu imzaları atanlar da Fenerbahçeli, kimse onları hainlikle suçlayamaz. Bu bir demokratik haktır” diyerek sürece ilişkin fikirlerini paylaştığı öne sürüldü.
"ONUN HEP YANINDA OLUN"
Sabah Gazetesi’nde yer alan bir habere göre ise görüşmede teknik direktör Jose Mourinho'nun durumu da gündeme geldi. Başkan Koç’un, “istikrar” vurgusuyla Mourinho ile yola devam etmek istediğini aktarması üzerine Aziz Yıldırım’ın bu kararı desteklediği belirtildi. Yıldırım’ın, “Bu karar yerinde. Ancak hocayı yalnız bırakmayın. Hem destek olun hem de gerektiğinde müdahale etmekten çekinmeyin” şeklinde tavsiyelerde bulunduğu ifade edildi.
Hatırlanacağı üzere, Jose Mourinho ismi ilk kez geçtiğimiz seçim döneminde Aziz Yıldırım tarafından kamuoyuna taşınmış ve sonrasında Koç yönetimi tarafından takımın başına getirilmişti.