Televizyon ekranlarında yayınlandıktan sonra Gelin Kız Maviş filmi izleyicilerde büyük merak uyandırdı. Filmin konusundan, oyuncu kadrosuna ve hatta ne zaman çekildiği bile merak ediliyor.

Peki, Arzu Okay'ın Gelin Kız Maviş filmi nerede ve ne zaman çekildi? Gelin Kız Maviş konusu ve oyuncuları? Sorularını sizler için cevaplandırdık…

GELİN KIZ MAVİŞ KONUSU

Gelin Kız Maviş. Film, küçük bir obada çobanlık yapan Yusuf'un hayatına odaklanıyor. Yusuf, sözünde duran, gururlu bir gençtir ve gönlünü başka bir obadan gelen bir bey kızına kaptırmıştır.

Ancak Yusuf, kendini bir çoban olarak küçümseyerek, beyin kızını istemeye cesaret edememektedir. Sevdasını bir dostuna açar, bu dostu ise Yusuf'a cesur olması gerektiğini, çünkü beyin kızını alabilecek kadar mert biri olduğunu söyler. Yusuf, bu sözlerle cesaretlenir ve büyüklerini yanına alarak kıza talip olmaya gider.

Ancak hikaye burada karmaşıklaşır. Başka bir beyin oğlu da Maviş'i sevmektedir. Yusuf, sevdiğiyle kavuşsa da, rakibi Seyyit, Maviş'i elde etmek için her türlü çabayı gösterecektir. Gelin Kız Maviş filminde, sevgi, cesaret ve zorlu mücadele dolu bir hikaye izleyicileri bekliyor.

GELİN KIZ MAVİŞ NEREDE VE NE ZAMAN ÇEKİLDİ

Türk sinemasının unutulmaz yapıtlarından biri olan Gelin Kız Maviş filmi, 1970 yılında çekildi ve izleyicilere Ege Bölgesi'nin büyülü atmosferini sunuyor. Bu duygusal dram, o dönemin Ege şehirlerinde geçen bir hikayeyi konu alıyor.
Filmin çekim yeriyle ilgili net bir bilgi bulunmasa da, yöresel kıyafetler, gelenekler ve kullanılan dil, Ege Bölgesi'nin bir şehrinde çekildiği izlenimini uyandırıyor. Erman Film tarafından çekilen filmin seslendirmesi ise Lale Film tarafından başarıyla gerçekleştirildi.
Gelin Kız Maviş, Türk sinemasının geçmişine ışık tutan ve unutulmaz sahneleriyle izleyiciyi duygusal bir yolculuğa çıkaran nadir eserlerden biri olarak hafızalarda yerini koruyor.

GELİN KIZ MAVİŞ OYUNCULARI

Tugay Toksöz (Çoban Yusuf)

Arzu Okay (Maviş)

Ahmet Mekin

Erol Taş (Oba Beyi)

Bilal İnci (Beyoğlu)

Aliye Rona

Talia Saltı (Zala Kadın)

Mehmet Büyükgüngör (Şahit)