İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Grev kararı alan yaklaşık 23 bin belediye işçisini ilgilendiren süreç, yedinci gününde anlaşmayla sona erdi.

İnfaz düzenlemesi yürürlüğe girdi!
İnfaz düzenlemesi yürürlüğe girdi!
İçeriği Görüntüle

İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının ve SODEM-SEN yetkililerinin dün gece DİSK'e ilettiği yeni teklif, sendika tarafından kabul edildi.

EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 66 BİN TL OLDU

Anlaşmaya göre işçilere yüzde 30 oranında zam yapılacak. Ayrıca yüzde 19'luk enflasyon farkı da maaşlara yansıtılacak. Bu gelişmeyle birlikte belediyede en düşük işçi maaşı 66 bin TL seviyesine yükseldi.

Toplu iş sözleşmesinin ilk olarak 10 bin işçinin örgütlü bulunduğu İZELMAN şirketinde imzalandığı bildirildi. Sözleşmenin kısa süre içinde diğer bağlı şirketlerde de uygulanmaya başlanması bekleniyor.

Kaynak: MEDYA TAVA