Ankara Türkiye'nin en büyük ikinci şehiri olan önemli bir yerleşim yeridir. Ankara'da deniz olmadığından dolayı akarsu ve derelerin sayısı bir hayli azdır. Ankara'nın Güdül ilçesi ile Beypazarı yolu arasında kalan Süvari Deresi hakkında bilgileri sizler için araştırdık. Ankara'nın saklı cenneti olan Süvari Deresi'ne nasıl gidilir? Süvari Deresi'nde neler yapılır? Süvari Deresi nerede? gibi aramaların cevapları haberimizde....

Güdül ile Beypazarı yolu arasında yer alan Süvari Deresi, Süvari Köprüsü'nün altında yer almaktadır. Süvari Deresi her şeyden uzak vatandaşlarla kafa dinlemelik bir mekandır. Şehirin kalabalığından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyen sayılı vatandaşların bildiği Süvari Deresi tam bir piknik alanıdır.

Süvari Deresi, eşsiz doğası ve çevresindeki tarihi izler ile herkesin uğrak yerlerinden biridir. Yaz sıcağında serinlemek isteyenler ve kamp yapmak isteyenler için harika bir manzarası var. Ankaralı vatandaşlar yazın serinlemek için Süvari Deresi'ne gidiyor.

Süvari Deresi'nde neler yapılabilir?

Çayın yanında keşfedilecek doğa da çok güzel kamp alanları sunuyor. Süvari Deresi, harika bir kamp macerası için en iyisidir. Derenin hemen yanında kamp kurabilir, doğuda keyifli birkaç gün geçirebilirsiniz.

Ailecek hafta sonu günü birlik gidilerek piknik yapabilirsiniz. Tek başınıza veya arkadaşlarınızla giderek kafa dinlemelik bir yer.

Süvari Deresi'ne Hangi Aylarda Gidilimeli?

Süvari Deresi'ne Haziran- Eylül ayları arasında gittiğiniz zaman harika vakit geçirirsiniz. Ankara'da hava sıcaklıklarının 50 dereceye yaklaşmasının ardından Süvari Deresi serinlemek için harika bir tercih olur.

Süvari Deresi'ne nasıl gidilir?

Beypazarı ilçesine giderken 'Güdül Uruş' tabelasının yanından Süvari yazan tarafa doğru dönülüyor. Giden vatandaşlar yolun bozuk olduğunu aracı bırakıp yürüyerek gidilebildiğini söyledi. Güdül ile Süvari Deresi arası 15 kilometredir. Güdül'den Süvari Deresi'ne gitmek ortalama 20 dakika sürüyor.

Süvari Deresi'nde Nelere Dikkat Edilmeli?

1-Süvari çayını geri çekmez. Bu nedenle ulaşım önceliğiniz varsa tercih etmenizi öneririm. Tüm hatları denedik ve hepsinde hizmet olmadığı için sonuç aldık.

2- Süvari Deresi'nde tuvalet ve içme suyu ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir yer bulunmamaktadır. Yaklaşan aktiviteler, su, kömür, mat, piknik masası vb. İhtiyaçlarınızı unutmamalısınız.

3- Süvari deresinde kamp yapmak istiyorsanız bence kamp yapmaya pek uygun değil. Özellikle su ve tuvalet sorunu nedeniyle sorunlarla karşılaşıyorsunuz.
4- Süvari Çayı'ndan sonra vaktiniz varsa gezileriniz için İnönü Mağaraları'na rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

5- Suya girecekseniz yedek kıyafet getirmeyi unutmayın.

6- Fotoğraf tutkunları için uzun pozlama noktaları, ND filtreleri ve tripod getirmelerini öneririz.

HABER: ÖMER YILDIZCI

Editör: ÖMER YILDIZCI