Hacı Bayram Veli Camii, 15. yüzyılda inşa edilmiştir. Osmanlı İmparatorluğu dönemine tarihlenen bu yapı, sadece Türkiye'nin değil, İslam dünyasının da önemli manevi merkezlerinden biridir. Ca mi, bölgenin önemli bir dini lideri olan Hacı Bayram Veli'nin ismini taşır ve onun türbesi camiye bitişiktir.

Caminin inşa süreci, Sultan Yıldırım Bayezid tarafından başlatılmış ve İlyas bin İbrahim gibi döneminin önemli mimarları tarafından gerçekleştirilmiştir. Mimarisi ve manevi önemiyle Hacı Bayram Veli Camii, Ankara'nın en değerli tarihi ve dini mekanlarından biri olmuştur. Bu değerlerinin yanı sıra Hacı Bayram Veli etrafında yer alna nostaljik kafelerde son derece ilgi toplat halde.

Özellikle bu bölgede bulunan kafeler Osmanlı tarihini yansıtan eşsiz motifler taşıması ile biliniyor. Son zamanlarda nostalji kuşağına olan ilgi ile birlikte Hacı Bayram Veli Camii etrafında bulunan bu kafelerde ziyaretçi akınına uğruyor.

Eşsiz tarihi dokusu ve tarihin izlerini taşıyan ev eşyaları ile birçok kişiyi günümüzden alarak geçmiş zamanlara götüren bu kafeler ünümüz dünyasından sizi soyutlayarak başka bir boyutta sessiz ve huzur dolu anlar geçirmenize olanak tanıyor. Babaanne dedelerimizin çocukluk zamanından kalma bir birinden renkli ve eşsiz motifli birçok tabak bardak ve çeşitli ev eşyaları sizi zamanda uzun bir yolculuğa çıkmanız için bu kafelerde sergileniyor.

Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör Tübitak 4006 Bilim Fuarı'nda Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör Tübitak 4006 Bilim Fuarı'nda

Aynı şekilde bu tarihi dokulu kafelerde insanlarından bir çok sergilenen ürün üzerine konuşması ile insanları teknolojiden uzak tutarak eski zamanları konuşmaya teşvik ediyor. Perdelerinden sunumlarına kadar her noktada eşsiz Osmanlı motiflerini barındıran bu kafeler lokasyonları nedeni ile Ankaralı vatandaşların ve Ankara’ya ziyarete gelen vatandaşların uğrak noktası haline geliyor.

Haber: ilknur Kılınç