Toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Vali Şahin, yurt genelinde devam eden başıboş sokak köpeği terörünün vatandaşları rahatsız ettiğini vurguladı. Köpeklerin Meclis'ten geçen yasaya göre sokaklardan toplanması ve güvenli bir barınağa yerleştirilmesi gerektiğini de hatırlattı. Ancak bazı vatandaşların köpeklerin toplatılmasına karşı çıktığını ve çeşitli eylemler düzenlediğini de belirtti.

ANKARA'DA BARINAK SAYISI YETERSİZ

Vali Şahin, Ankara'daki mahalli idareler ve belediyelere ait toplam 17 hayvan bakımevinin bulunduğunu aktardı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı, Keçiören, Mamak, Sincan ve Yenimahalle belediyelerine ait bakımevlerine kanun kapsamında izinlerinin ve ruhsatlarının verildiğini ifade etti. Çubuk, Elmadağ, Kahramankazan, Polatlı, Pursaklar, Şereflikoçhisar belediyelerinin ise izin süreçlerinin devam ettiğini, bakımevi olmayan Akyurt, Haymana, Kızılcahamam ve Nallıhan belediyelerinde de proje süreçlerinin sürdüğünü dile getirdi.

Mevcut hayvan bakımevlerinin toplam kapasitesinin 13 bin 45 olduğunu belirten Vasip Şahin, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla özel hayvan bakımevlerine ilişkin işbirliklerinin devam ettiğini bildirdi. Son üç ayda 7 bin 452 köpeğin sokaktan toplanarak bakımevlerine yerleştirildiğini aktardı.

VALİ ŞAHİN'DEN SORUMLULUK VURGUSU

İnsanların yaratılmışların en şereflisi olduğunu ancak hayvanların da canlı olarak insanlara emanet edildiğini belirten Vali Şahin, vatandaşların hayvanlara bakışının bir "emanet bakışı" olduğunu söyledi. Şahin, sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları mevzuata göre şekillendirdiklerine dikkat çekerek şunları anlattı:

Millet Kütüphanesi’nde Afrika Kültürü sergisi ziyaretçilere açıldı
Millet Kütüphanesi’nde Afrika Kültürü sergisi ziyaretçilere açıldı
İçeriği Görüntüle

"Bize emanet olan canlar kendilerine, etrafına, insanlara ve diğer hayvanlara zarar vermeye başlamışsa ve bir takım hastalıkların, mikropların yayılması gibi olumsuz olaylar teşkil etmeye başlamışsa o zaman bunların tedavi, rehabilitasyon dahil her türlü yasa ve mevzuatla belirlenen yetkileri, her birimiz sonuna kadar kullanmak durumundayız."

Vali Şahin, vatandaşların "Sokakta ben markete gidemiyorum, çocuğum okula gidemiyor, sabah erken kalkıp spora, yürüyüşe gidemiyorum, ibadethaneme gidemiyorum" şikayetini duymamaları gerektiğini ve bu huzur ve güven ortamını sağlamaları gerektiğini de vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi