Başkent Ankara’da trafik sorunu her geçen gün büyüyor. Artan araç sayısı, nüfus yoğunluğu ve yetersiz altyapı, kent içi ulaşımı kilit hale getirdi. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde, okul ve iş çıkışlarında yaşanan trafik yoğunluğu hem sürücüleri hem de toplu taşıma kullanan vatandaşları zor durumda bırakıyor.
“1,5 SAATİR OTOBÜS BEKLİYORUM”
Vatandaşlar, EGO otobüslerinin duraklara geç gelmesinden şikayet ediyor. Trafik yoğunluğu nedeniyle planlanan saatlerde duraklara ulaşamayan otobüsler, özellikle iş ve okul saatlerinde vatandaşları mağdur ediyor. Bu duruma tepki gösteren İbrahim Aydın isimli vatandaş, yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle anlattı:
“Yaklaşık 1,5 saattir Dışkapı metro durağında Keçiören istikametine giden 256 numaralı otobüsü bekliyorum. 153’ü aradığımda ‘otobüs servisine geç kaldığı için giremedi’ cevabını verdiler. Kaç otobüs birden servisine geç kaldı ya da diğer hatlar neden düzenli çalışıyor anlamadım.”
YOĞUN TRAFİKTEN DOLAYI GECİKME YAŞANDI
Vatandaşın şikayeti üzerine açıklama yapan EGO Genel Müdürlüğü, gecikmenin trafik yoğunluğundan kaynaklandığını belirtti. Kurumdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Planlı servislerimizde yoğun trafik, araç arızası, trafik kazası, hava muhalefeti gibi olağan dışı nedenlerle aksamalar yaşanabilmektedir. 22 Ekim 2025 tarihinde yapılan incelemede, 256 numaralı hatta servis alması gereken araçların güzergahlarında mevcut yoğun trafikten dolayı planlanan sürelerin aşıldığı ve bu nedenle gecikmelerin yaşandığı tespit edilmiştir.”




