Ankara’nın Dışkapı semtinde bugün çekilen bir görüntü vatandaşlar tarafından büyük tepki çekti. Görme engellilerin güvenle yürüyebilmesi için kaldırımlara yapılan kılavuz yolun üzerine bir Martı scooter bırakıldı. Scooterın büyük bir alanda yalnızca sarı şeritlerin üzerine bırakılması, görme engelli bireylerin güvenli bir şekilde yürüyebilmesini engelledi.
BAŞKA YER Mİ YOKTU?
Scooter’ın geniş bir kaldırım alanı varken doğrudan sarı kılavuz çizgilerin üzerine bırakılması, görme engelliler için ciddi bir tehlike oluşturdu. O anları gören vatandaşlar ise "Başka yer mi yoktu?" diyerek duruma sert tepki gösterdi.
Vatandaşlar, scooter kullanıcılarının daha bilinçli davranması gerektiğini savunarak, scooter kullanıcılarına da cezai işlem uygulanmasını istiyor. Ankara genelinde rastgele bırakılan Martı'lar, trafiği tehlikeye atarak, yaya geçişlerini de zorlaştırmaya devam ediyor.