Ankara’da kocasının saldırısına uğrayan Saliha Akkaş, hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Kan donduran olayın ardından saldırganın intihar ettiği öğrenilirken, hayatını kaybeden Akkaş’ın cenazesi memleketinde toprağa verildi.
EŞİNİ ÖLDÜRDÜKTEN SONRA İNTİHAR ETTİ
Kan donduran olay, Ankara'nın Çankaya ilçesi Güvenlik Caddesi'ndeki bir apartman dairesinde yaşandı. Korkunç olayda alınan bilgilere göre, akşam saatlerinde Salih Akkaş boşanma aşamasındaki eşi Saliha Akkaş'ın yaşadığı eve geldi. Tartışmanın kısa sürede şiddetlenmesiyle cinnet geçiren Salih Akkaş, eşine bıçakla saldırdıktan sonra kendisini tavana iple asarak intihar etti.
YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ
Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Saliha Akkaş yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Vücudunun farklı yerlerinden bıçaklanan TBMM personeli Saliha Akkaş, 2 gündür tedavi gördüğü hastanede
müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Akkaş'ın cenazesi memleketi Bingöl'e defnedilirken, ailesi sinir krizi geçirdi.
"ÇIĞLIKLARI DUYULMAMIŞ OLABİLİR"
Olayla ilgili konuşan komşulardan Lütfiye Aslan, “Saldırgan adam kapının önüne gelmiş. Kadın kapıyı açınca saldırıya uğramış ve birkaç yerinden bıçaklanmış. Kadın balkona çıkarak yardım istemiş. Kocası ise evde kendisini asmış. Ölen kadın Meclis personeliydi” dedi.
Komşulardan Öznur Özkartal ise, “Arkadaşımız yaklaşık 40 kez bıçaklanarak hayatını kaybetti. Bu tür olayların ne zaman son bulacağını bilmiyoruz. Kadın yardım istemek için balkona çıktı ancak o sırada fenalaştı. Eşi de evde yaşamına son verdi. Bu tam anlamıyla bir aile dramı. Binada kimse olmadığı için yardım çığlıkları duyulmamış olabilir” ifadelerini kullandı.
Diğer yandan, Salih Akkaş hakkında aile içi şiddet nedeniyle iki farklı dosya bulunduğu ve yakın zamanda verilen 6 aylık uzaklaştırma kararını ihlal ettiği öğrenildi. 20 yılı aşkın süredir evli olan çiftin iki erkek çocukları olduğu belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.