Son günlerde İnci Taneleri adlı dizinin fragmanında yer alan Hazar Ergüçlü'nün dansı google arama motorlarında araştırılıyor. Ünlü oyuncuya ders veren dans hocasının da kim olduğu merak edilmekteydi. Peki, Anadolu ateşi Elif Erol kimdir? Hazar Ergüçlü’nün dans hocası kimdir? Anadolu Ateşi kaç kişiden oluşuyor? gibi soruların cevapalrını haberimizde bulabilirsiniz. İşte detaylar....
Anadolu ateşi Elif Erol kimdir?
Kanal D'nin İnci Taneleri dizisindeki etkileyici pavyon dansıyla tanınan Hazar Ergüçlü'nün dans eğitmeni olarak bilinen Elif Erol, sanat dünyasının başarılı isimlerinden biridir. İnci Taneleri dizisinin dans sahnelerinde sergilediği performansla dikkat çeken Elif Erol'un kariyeri ve yaşamı büyük bir merak konusu haline geldi. Elif Erol, 1985 yılında dünyaya gelmiş ve Ege Üniversitesi Konservatuarı Sahne Sanatları Tiyatro-Dans bölümünden mezun olmuştur. Ardından Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümünü tamamlayan Erol, kamera önü oyunculuk eğitimi için Plato Film Meslek Yüksek Okulu'na katılmıştır.
Hazar Ergüçlü’nün dans hocası kimdir?
Dans kariyerine Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nda adım atan Elif Erol, bu dönemde dansçı olarak görev alarak Mustafa Erdoğan'ın yönetmenliğini üstlendiği gösterilere imza atmıştır. 2019 yılında Fox TV'de yayınlanacak olan günlük dizi "Yaralı Kuşlar"ın kadrosuna dahil olan Erol, burada kötü kadın Hülya karakterini canlandıracak. Oyunculuk kariyerine 2017 yılında "Tahin Pekmez" adlı TV filmi ile adım atan Elif Erol, aynı yıl Şafak Sezer'in başrolünde olduğu "Ketenpere" filminde İmge karakteriyle yer aldı. Ayrıca, 2011 yılından itibaren BKM Mutfak ekibinde bulunarak, Eser Yenenler, İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç gibi isimlerin ayrılmasının ardından "Çok Güzel Hareketler Bunlar"ın 3. sezonunda ekibe katılarak oyunculuk kariyerine devam etti.
Anadolu Ateşi kaç kişiden oluşuyor?
Anadolu Ateşi, Anadolu'nun mitolojik ve kültürel tarihinden ilham alan, Anadolu'nun farklı yörelerinden derlenmiş yüzlerce halk dansı figürü ve halk müziğini içeren özgün bir projedir. Mustafa Erdoğan'ın imzasını taşıyan proje, binlerce yıllık Anadolu sevgisi, kültürü ve tarihini barışla harmanlayarak, bu mozaiği tüm dünyaya tanıtmayı amaçlamaktadır. Mustafa Erdoğan, projenin çalışmalarına 1999 yılında başlamıştır. "Dansçı aranıyor" ilanlarıyla başlayan projeye 750 kişi başvurmuş ve 90 genç seçilmiştir. Kostümler ve müzikler sırasıyla tamamlanmıştır. Estetik egzersiz, diyetisyen ve fizyoterapistlerle çalışılmış, streç ve yoga yapılmıştır. Çalışmalar, halk dansları adımları ile bale ve modern dansa odaklanmış, dansçılar Anadolu ritimlerinin rotasyonunu konu alan teorik dersler almışlardır. 3 Mayıs 2001 tarihinde 3-4 gösteri için sahne aldıktan sonra, projenin yurt dışında sahnelenmesi planlanırken biletlere olan yoğun talep nedeniyle Türkiye'deki gösterilere devam edilme kararı alınmıştır. Anadolu Ateşi, 3 Mayıs 2001'den bu yana yurt içinde ve yurt dışında 8 milyonu aşkın izleyiciye ulaşmıştır. İsrail, Çin, Japonya, Lübnan, Katar, Almanya, Hollanda, İsviçre, Belçika, Azerbaycan, Bulgaristan, Makedonya, Lübnan, Ürdün, Mısır, Romanya, Karayip Adaları, Gürcistan, Ukrayna, Fransa ve Kıbrıs gibi birçok ülkede performans sergilemiştir. Karadeniz dansı ile dünyanın en hızlı dans eden grubu olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.Grup, 250 kişilik dansçı kadrosuyla aynı anda dünyanın farklı 3 yerinde gösteri yapabilmektedir.