Altındağ Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Altınköy Hasat Şenliği, bu yıl dokuzuncu kez düzenlendi. 18-19-20 Temmuz tarihleri arasında Altınköy Açık Hava Müzesi’nde gerçekleştirilen şenlik, köy yaşamını ve geleneksel tarım kültürünü başkentlilerle yeniden buluşturdu. Üç gün boyunca süren etkinliklerde, üretimin topraktan sofraya uzanan süreci uygulamalı olarak ziyaretçilere gösterildi. Şenliğin ilk gününde Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, geleneksel yöntemlerle buğday hasadı yaptı. Orakla biçilen buğdaylar, patoz makinesiyle harmanlandı. Elde edilen un ise taş fırınlarda pişirilerek ekmeğe dönüştü ve ziyaretçilere ikram edildi.

Altinköy (2)-2

Altındağ Belediyesinden Türkiye’ye örnek olacak dev proje
Altındağ Belediyesinden Türkiye’ye örnek olacak dev proje
İçeriği Görüntüle

BAŞKENTLİLER KAVURUCU SICAĞA ALDIRIŞ ETMEDİ

Şenliğin ikinci gününde ise Ankara’nın dört bir yanından gelen vatandaşlar, Altınköy Açık Hava Müzesi’ne akın etti. Geleneksel el sanatlarının ve tarımın ön planda olduğu etkinlikte, ziyaretçiler el işçiliğiyle üretilen ürünleri yakından inceleme fırsatı buldu. Dokumacılıktan yorgancılığa, ipekçilikten, kilim dokumaya kadar pek çok geleneksel meslek tanıtıldı.

Altinköy (3)-2
Bu yılki şenlikte, el emeğine dayalı üretim, köy yaşantısının özgün öğeleri ve Anadolu kültürünün zenginlikleri bir araya getirildi. Yöresel kıyafetlerle yapılan gösteriler, halk oyunları ve canlı müzik performansları etkinliğe renk kattı. Özellikle hafta sonuna denk gelen şenlik günlerinde, başkentin kavurucu sıcağına rağmen alana yoğun ilgi gösterildi. Çocuklarıyla birlikte şenliği ziyaret eden aileler, bir yandan geleneksel müzik dinleyip köy yaşantısını deneyimlerken, diğer yandan doğayla iç içe vakit geçirmenin keyfini yaşadı.

Muhabir: KÜBRA AÇIKGÖZ