Altı Nokta Körler Derneği Gençlik Meclisi, Ankara’da düzenlediği iki günlük programla Türkiye’nin dört bir yanından gelen görme engelli gençleri buluşturdu. Dayanışma ve kaynaşmanın ön planda olduğu etkinliklerde konserden Anıtkabir ziyaretine, seçimden bilgilendirme toplantılarına kadar pek çok anlamlı aktivite yer aldı.
Etkinliğin ilk gününde gençler, Ankara Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen “Türküler Engel Tanımaz” konserinde bir araya geldi. Müzik aracılığıyla birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulan gençler, ortak duygular etrafında kenetlendi. Konser, görme engelli bireylerin sanatsal alandaki varlığını ve üretkenliğini ortaya koydu.
GENÇLER BİR ARAYA GELDİ
Programın ikinci gününde ise duygu yüklü bir ziyaret gerçekleştirildi. Gençlik Meclisi üyeleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’i ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu. Ziyaretin ardından Altı Nokta Körler Derneği Genel Merkezi’nde Gençlik Meclisi toplantısı yapıldı. Yürütme kurulu üyelerinin belirlendiği toplantıda, gençlik odaklı projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda konuşan Gençlik ve Spor Genel Başkan Yardımcısı İsmail Barış, organizasyonun kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını ifade ederek, “Gençlerimizi bir araya getirmenin gururunu yaşıyorum. Bu birliktelik bize geleceğe dair umut veriyor” dedi. Barış, gençliğin sadece geleceğin değil, bugünün de gücü olduğunu vurguladı.
Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkanı Yusuf Dugan ise gençliğe duyduğu güveni dile getirerek, “İsmail Barış’ın liderliğinde bu meclisin çok kıymetli işlere imza atacağına inanıyorum. Biz her zaman sizlerin yanındayız” diye konuştu.
Program kapsamında ayrıca Dernek Genel Sekreteri Avukat Suha Sağlam, derneğin tarihçesi ve engelli hakları üzerine bilgilendirici bir sunum yaptı.