TÜRKŞEKER Genel Müdürü Mücahit Alkan Polatlı Ziraat Odası’nda yaptığı konuşmada pancar üreticisine seslendi. Alkan pancar üreticisinin endişe duymadan üretimlerine devam etmesini istedi. Gerekirse pancar avans fiyatında güncelleme yapacaklarını ifade eden Alkan, “Pancar Üretimi Çok Önemli. Pancar üretimi bu ülkenin güvenlik sorunudur. Milli Güvenlik sorunudur.” dedi.

PANCAR ÜRETİMİ ÇOK ÖNEMLİ

TÜRKŞEKER Genel Müdürü Mücahit Alkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Yaş pancar posasına yönelik  alakalı alacağımız müjdesini Polatlı’da vermiştik burada vermiştik. Çiftçimizin elindeki yaş pancar posasının dileyen parasını alsın dileyende  kendi posasını alsın demiştik. Piyasada bunun  tüccarları oluştu malımız piyasanın çok altında gidiyor. Düne göre kıyasladığımızda çiftçimiz artık elindeki posası daha  kıymetli bir şekilde veriyor. Buda  bizim bir katkımız. Geçen yıl 127 TL olan küspe bedelini 127 bu yıl 250  güncelledik. Avans miktarını 3’den 4’e çıkardık. Tutarını 18 TL’ den 36 liraya çıkarttık. Pancar üretimi ile alakalı hiçbir şüpheniz olmasın endişeniz olmasın. Gerekirse biz avans fiyatımızı güncelleme ihtiyacı olursa  avans fiyatını güncelleyerek bu üretimi yapacağız. Pancar Üretimi Çok Önemli. Pancar üretimi bu ülkenin güvenlik sorunudur. Milli Güvenlik sorunudur. Dün meclisteki KİT komisyon toplantısında ifade ettim pandemi döneminde  herkesin evine kapandığı zaman diliminde bizim arkadaşlarımız sahaya çıktık. En yakın şahidi sizlersiniz. Sadece pancar üretimi değil arpa, buğday mısır ayçiçeği gibi ürünlerinde sözleşmeli üretimi hususunda sahada görev aldık ve ev ev kapı köy köy dolaşarak sözleşme yapıldı. 3 yıldır TÜRKŞEKER’de beraber çalışıyoruz.”

BİR ÇOK ÇİFTÇİNİN MAĞDUR OLMASINA ENGEL OLDUK

Pandemi döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın o müthiş ön görüsü ile dedi ki ekilmemmiş bir karış alan kalmayacak dedi. Herkes hatırlar. Köyleri dolaşırken Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sözü üzerine sahaya çıktık. Siz yeter ki üretin  gübrenizi  avansınızı  tohumunuzu veriyoruz. Üretin  dedik. Allah hepinizden razı olsun. TÜRKŞEKER gerek sözleşmeli üretimle gerekse  hasat döneminde üretilen ürüne talip olarak çiftçi lehine piyasayı regüle etti. Bir çok çiftçinin mağdur olmasına engel olduk. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar aradı ve dedi ki Çiftçi uygulamazdan çok memnun çiftçiyi tüccara mahkûm etmediniz” dedi. Bu bizim için  çok kıymetli. 400 bin ton  hububatı lisanslı depolara aldık depoladık. Ne yaptık? Un makarna, ürettik  bakliyatı paketleyip rafa koyarak direkt  müşterilerimizin vatandaşlarımızın hizmetine sunarak piyasayı ciddi anlamda regüle ettik. Bunun kahramanı sizlersiniz. Eğer siz ekim yapmasaydınız, üretmeseydiniz biz o lisanlar depolara ne koyacaktık?”