SMA Tip1 Kas Hastası Ali Adar bebek Polatlı halkından destek bekliyor. Ali Adar bebeğin her geçen gün kasları daha fazla eriyor ve nefes almakta zorlanıyor. Hayatta kalabilmesi için desteğe ihtiyacı var. Valilik izinli hesap bilgilerine yapılacak yardım ile sizde Ali Adar bebeğe destekleriniz ile umut olabilirsiniz.

KERMES DÜZENLENECEK

SMA Hastası Ali Adar bebeğe destek olmak için 1 Aralık Perşembe günü Polatlı Tren Garında kermes düzenlenecek. Kermesten elde edilen gelir Ali Adar bebeğe umut olmak için gönderilecek.

VALİLİK İZİNLİ HESAP

Ali Adar bebek için Valilik izinli hesap bilgileri

Ziraat Bankası- TR81 0001 0017 9881 7999 5350 06

Alıcı: Batuhan Baştin

SMS

Vodafone Ali Adar 20TL

Türk Telekom Bağış 10 TL

5365 gönder



SMA NEDİR?

Spinal müsküler atrofi (SMA), kaslarda küçülmeye yol açan bir grup genetik hastalığa verilen addır. SMA, beyin kökü ve omurilikte yer alan sinir hücrelerindeki kayıp sonrası ortaya çıkar. Bu durum sonucu ilgili sinirlerin innerve ettiği kaslarda işlev kaybı görülür ve bu kaslar atrofiye uğrar. Atrofiye uğrayan ya da daha anlaşılır bir şekilde ifade etmek gerekirse eriyen kaslar nedeniyle SMA hastası; yürüme, ayağa kalkma, baş hareketlerinin kontrolü, yutma, nefes alıp verme gibi hareketleri yapmada sorun yaşayabilir. Bazı SMA türleri hastalarda doğuştan itibaren bulunurken, bazı SMA türleri ise yaşamın ilerleyen dönemlerinde etki göstermeye başlar. SMA hastalığının yaklaşık her 8.000-10.000 kişide bir görüldüğü bilinir. SMA gittikçe ilerleyen ve daha ciddi semptomların görülmesine neden olan bir hastalıktır. Günümüzde SMA hastalığını tam olarak iyileştiren bir tedavi bulunmaz. Ancak geliştirilen tedaviler sayesinde hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak veya durdurmak mümkün olabilir. Yine bu tedaviler ile hastada görülen belirtiler hafifletilebilir ve hastanın yaşam kalitesinde bir artış sağlanabilir.

SMA Tip 1

Werdnig-Hoffmann hastalığı olarak da bilinen bu SMA türü yaşamın ilk 6 ayında etkilerini göstermeye başlar. Hastalığın erken dönemde tedavisine başlamazsa bebek 1 yaşına gelmeden hayatını kaybedebilir. SMA Tip 1’de kas seyirmesi, uzuv hareketlerinde kısıtlılık, beslenmede güçlük gibi belirtilere neden olabilir. Bu hastalar genellikle oturma, ayakta durma ve yürüme becerilerine sahip değildir. Ancak yeni tedavi yöntemleri ile bu bebeklere oturma ve yürüme becerisi kazandırılabilir. SMA Tip 1, gebeliğin son aylarında anne karnındaki bebeğin hareketlerindeki azalma ile tanı alabilir. Bebekteki hareket güçlüğü doğumdan sonraki birkaç ay içerisinde daha belirgin hale gelir.