AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, kamuoyunda gündem olan sahte diploma iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Erkan, iddiaların asılsız olduğunu vurgulayarak, “Karalama kampanyasına maruz bırakıldım” ifadelerini kullandı.
Eğitim geçmişini detaylarıyla paylaşan Erkan, 2005’te Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Lisans Programı’nı, 2013’te Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Yüksek Lisans Programı’nı, 2020’de ise Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Ön Lisans Programı’nı tamamladığını aktardı.
AÇIKLAMASI DİKKAT ÇEKTİ
Uluslararası Balkan Üniversitesinde ön lisans eğitimini 4 yıllık programa tamamladığını belirten Erkan, diplomada herhangi bir geçerlilik sorunu olmadığını ancak pandemi nedeniyle derslerin Türkiye’de yapılmasının denklik sürecini uzattığını söyledi.
TBMM internet sitesindeki biyografisinde yer alan “Balkan Üniversitesi” ibaresinin kaldırılmasıyla ilgili de açıklama yapan Erkan, “Ortada yeni bir özgeçmiş düzenlemesi yapılmamış, yalnızca mevcut bilgilerden biri geçici olarak çıkarılmıştır” dedi. Erkan, siyasetin dürüstlük, saygı ve sağduyu çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.