Ankara, bugün, Gazze'de yaşanan insanlık dramını ve bu krizin uluslararası düzene olan etkilerini tartışmak üzere önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor. AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen panel, konunun uzmanlarını ve siyasetin zirvesindeki isimleri bir araya getirecek.

Trafikte o hareketleri yapanlar yandı! Bakan Yerlikaya açıkladı
Trafikte o hareketleri yapanlar yandı! Bakan Yerlikaya açıkladı
İçeriği Görüntüle

Saat 14:00'te AK Parti Genel Merkezi Fuaye Salonu'nda başlayacak olan panelin açılış konuşmasını, AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala yapacak.

ZİRVEDEKİ İSİMLER KONUŞMACI OLARAK KATILACAK

Açılış konuşmasının ardından, saat 14:30'da başlayacak olan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın'ın oturum başkanlığını yapacağı panele, Türk dış politikasının en tecrübeli ve en yetkin isimlerinden ikisi konuşmacı olarak katılacak:

  • Fuat Oktay: AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı.

  • Mevlüt Çavuşoğlu: AK Parti Antalya Milletvekili ve TBMM NATO Parlamenter Asamblesi Başkanı.

Panelde, Gazze'de yaşanan insani krizin yanı sıra, uluslararası hukukun ve insan haklarının bu kriz karşısındaki durumu ve çözüm yolları üzerine kapsamlı bir tartışma yürütülmesi bekleniyor. Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Konuya ilişkin düşüncelerimizi paylaşacağız," dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ