Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’taki TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı “Yerel Yönetimler Reformu” vurgusunun ardından, AK Parti teşkilatlarında bu alandaki çalışmalar hız kazandı. Reform sürecine katkı sağlamak amacıyla, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir’in başkanlığında Kocaeli’de düzenlenen çalıştayın üçüncüsü gerçekleştirildi.
BAKANLIKLAR VE UZMANLAR BİR ARAYA GELDİ
“Yerel Yönetimlerin Geleceği: Sorunlar ve Çözümler” başlıklı çalıştaya; İçişleri Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi merkezi idare temsilcilerinin yanı sıra, büyükşehir ve ilçe belediyelerinden yöneticiler, belediye birlikleri temsilcileri, akademisyenler ve özel sektör temsilcileri katıldı.
Çalıştayda öne çıkan başlıklar arasında belediyelerin mali yapısı ve denetimi, yerel yönetim modelinin geliştirilmesi ile imar planlaması uygulamaları yer aldı. AK Parti'li Mustafa Demir, yaptığı açıklamada, belediyeciliğin yalnızca idari bir hizmet değil; toplumsal dönüşümün ve demokratik meşruiyetin temel taşıyıcısı olduğunu vurguladı. “Belediyelerimizi daha katılımcı, şeffaf ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak için hep birlikte çalışıyoruz” dedi.