İsrail’in 8 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de sürdürdüğü saldırılara ve bölgede yaşanan insani krize dikkat çekmek amacıyla, Ankara’da geniş katılımlı bir yürüyüş düzenlendi. "Gazze Kararlılık Yürüyüşü" adıyla gerçekleştirilen etkinlik, Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) öncülüğünde organize edildi.
GAZZE İÇİN BAŞKENTTE 300 BİN KATILIM
Sabahın erken saatlerinden itibaren Melike Hatun Camii önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle alanı doldurdu. Katılımın 300 bini bulduğu yürüyüşe, 7’den 70’e her yaştan insan büyük ilgi gösterdi. Saat 13.30’da başlayan yürüyüşte binlerce kişi, Gazze’de yaşananlara karşı sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.
AK PARTİ POLATLI İLÇE TEŞKİLATI DA KATILDI
Yürüyüşe AK Parti Polatlı İlçe Başkanlığı da destek verdi. İlçe Başkanı İlhami Teke ve yönetim kurulu üyeleri etkinlikte yer aldı. Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, “Mazlum Filistin halkının yanında, zulmün karşısında olmaya devam edeceğiz” denildi.
"SOYKIRIMA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"
Katılımcılar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının durdurulması gerektiğini vurgulayarak, uluslararası topluma çağrıda bulundu. Etkinlik boyunca barışçıl mesajlar öne çıkarak, Filistin halkıyla dayanışma vurgusu yapıldı.