AK Parti İlçe Başkanı İlhami Teke, Başkan Yardımcısı Hakan Güngör, Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Sami Özer, Ankara Çayı çevresinde tarım yapan Sarıoba, Güreş ve Girmeç köylerinin muhtarları ile kanaat önderi çiftçiler, Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda, Ankara Çayı üzerinde planlanan HES projesine ilişkin sunum yapıldı. Sunumun ardından çiftçiler, projeye dair merak ettikleri soruları yetkililere yöneltti. DSİ yetkilileri, projenin hiçbir çiftçinin üretimini etkilemeyeceğini taahhüt etti.

Ancak bazı soruların çiftçiler tarafından yeterince tatmin edici bulunmaması üzerine, bu sorular DSİ’ye iletildi. Proje yüklenicisinin, çalışmalarını yürütürken üreticileri her aşamada bilgilendirmesi gerektiği vurgulandı.

Polatlı’da pompalı panik! Polis firari şüphelilerin peşinde
Polatlı’da pompalı panik! Polis firari şüphelilerin peşinde
İçeriği Görüntüle

Toplantı, çiftçilerin haklarının korunması ve proje sürecinde bilgilendirilmelerinin sağlanması amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Ak Parti İlçe Başkanı Teke, Ankara Çayı Hes Projesinde1

Muhabir: BÜŞRA ÇİNKAYA DOĞAN