Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Sincan Yenikent’te Ayaş Yolu üzerindeki trafik sorununu çözmek için köprülü kavşak çalışması başlattı. Ancak çalışmanın okulların açılacağı tarihe denk getirilmesi, vatandaşları çileden çıkardı.
ABB’nin resmi bir açıklama yapmamasına rağmen, köprülü kavşağın 240 günde tamamlanacağı öne sürüldü. Çalışmalar 1 Eylül’de başlarken, araç geçişlerinin Cumhuriyet Bulvarı üzerinden sağlanacağı duyuruldu. Ancak, özellikle sabah ve akşam saatlerinde metrelerce araç kuyrukları oluştu.
Yenikent’te yaşayan vatandaşlar, üç gündür adeta kabus yaşadıklarını ifade etti. Servis araçları, ağır tonajlı kamyonlar ve özel araçların aynı güzergahta sıkışmasıyla Ayaş Yolu’nda metrelerce kuyruklar oluştu. Trafikte saatlerce beklemekten bıkan bazı vatandaşlar, otobüslerden inerek yol kenarından yürümek zorunda kaldı. Bu durum hem can güvenliğini tehlikeye attı hem de tepkileri daha da artırdı.
“MELİH GÖKÇEK OLSAYDI BİR AYDA BİTİRİRDİ”
Törekent’ten Yenikent’e evine yürüyerek gitmek zorunda kalan bir vatandaş, ABB yönetimini sert sözlerle eleştirdi. Vatandaş, şu ifadelere yer verdi:
“Senelerdir sesimizi duyurmaya çalıştık. Trafiğe çözüm bulun dedik, gidip okulların açıldığı dönemde işe başladılar. Melih Gökçek olsaydı bu yolu bir ayda bitirirdi. İş bilmez Mansur Yavaş bu yolu ancak seçim zamanı bitirir.”
ABB’NİN AÇIKLAMASI TATMİN ETMEDİ
ABB, X hesabından yaptığı açıklamada, merkeze gelişlerin Cumhuriyet Bulvarı üzerinden, gidişlerin ise Cumhuriyet ve Necip Fazıl Bulvarı üzerinden sağlanacağını duyurdu. Ancak bu açıklama trafiği rahatlatmaya yetmedi. Sabah saatlerinde yine Sincan istikametinde uzun kuyruklar oluştu.